Snabb åtkomst: Google tester med telefoner för att logga in på konton på andra enheter

Google har länge försökt att undanröja varje hinder möjligt att få dig i samband med information så fort som det kan, och det kan ha ett nytt trick i rockärmen: Istället för att skriva ditt Google-konto på en dator, surfplatta eller annan enhet, kanske du kunna helt enkelt använda telefonen för att autentisera.

Reddit användare Rohit Paul var inbjuden att testa funktionen, som fortfarande kräver en viss användarinmatning.

Som framgår av Android Police, när Paulus telefonen var inskrivna som ska användas för inloggningsändamål, helt enkelt var han tvungen att ange sin Gmail-adress på sin telefon för att logga in på Google på en närliggande dator.

Även om denna process inte kommer att bli snabbare för alla, skulle de som har långa Google-konto lösenord gynnas eftersom de har färre tecken för att skriva.

Naturligtvis, om du förlorar din telefon eller inte längre vill använda den för att logga in på ett Google-konto på en annan enhet, kan du fortfarande använda en traditionell inloggningsprocessen.

Eftersom Google inte har meddelat funktionen information om hur detta fungerar är fortfarande okänd. Jag undrar om det är enbart webbaserat – liknande den enorma Star Wars lasersvärd Chrome experiment – eller använder någon ljudteknik mellan telefonen och en annan enhet.

Google använder ultraljud ljudfrekvenser så att gästerna kan koppla ihop med en Chromecast till exempel.

Google lutar också Bluetooth för liknande funktioner: Med Smart kan jag låsa upp en Chromebook eller Android-telefon genom att helt enkelt ha en betrodd Bluetooth-enhet, till exempel en Android Wear klocka, i närheten.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Prylar för under $ 100, 10 bästa smartwatches, 10 bästa smartphones, Hitta rätt tablett, varför smarta leksaker är en dum idé, iPad Air 2 vs Fire 10 HD, 9 prisvärda robot kit, gåvor för den ultimata mannen grottan, Tech för studenten i ditt liv

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Holiday Gift Guide 2015