Singapore får e-bil snabbt laddare anläggning

SINGAPORE – Bosch Software har utnyttjat en snabbladdare anläggning för elfordon i en lokal köpcentrum, som gör det möjligt dessa bilar att drivas upp på bara några minuter istället för timmar.

Enligt företagets pressmeddelande släpptes torsdag, är anläggningen belägen på Changi City Point köpcentrum och integreras i dess nuvarande nätverk med över 50 laddstationer i stadsstaten. Bosch är den utsedda e-fordon laddnings tjänsteleverantör för, Singapore e-fordon, testbädd initiativ, som tittar på krav på infrastruktur och affärsmodeller för detta marknadssegment.

Vid den nya snabbladdare anläggning, kan deltagarna i testbädd driva upp sina fordon inom 30 minuter i stället för sex timmar vid en standard laddstationen. Bosch har en karta, nås via en mobilapp, som visar var laddningsstationer i landet och visar dess tillgänglighet i realtid.

Som den utsedda laddningstjänsteleverantören som deltar i testbädd, är säljaren ansvarig för design och utveckling, implementering, drift och underhåll av den lokala infrastrukturen laddning.

Thomas Jakob, Asien-Stillahavsområdet VD för Bosch Software, konstaterade att programmet spelar en viktig roll att “intelligent nätverk” laddningsstationer. “Detta möjliggör sömlös användning av alla förare med en enda abonnemang, och å andra sidan, gör det möjligt även för andra mervärdestjänster som skall tillhandahållas. Detta inkluderar, till exempel, roaming över flera laddnings nätverk som drivs av olika tjänsteleverantörer” Jakob sade i ett uttalande.

Emily Fong, senior centrumledare i Changi City Point, tillade att en snabbladdare inrättades på köpcentret för att förbättra kundernas shoppingupplevelse, så att kunderna kan handla och äta medan de tar sina fordon.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?