? Shadow IT i Brasilien överträffar genomsnittet i världen

IT upphandlas av andra icke-tekniska avdelningar i Brasilien står för 32 procent av alla företag teknik tillbringar mot världsgenomsnittet på 25 procent, enligt forskning.

Dessutom 88 procent av IT-beslutsfattare i Brasilien är överens om att skugga det har lett till IT-avdelningen att förlora kontrollen över sina organisationer tech egendom, säger studien “Art of Anslutning: Kreativitet och moderna CIO” genomförs av Vanson Bourne för British Telecom.

Ta med din egen enhet planer låter bra tills du börjar räkna ut att ert företag förhandlingsstyrka med bärare har avdunstat och kostnader spårning skapar en huvudvärk.

Ökningen av skugga IT har också orsakat budgetar säkerhets att öka med 26 procent i Brasilien jämfört med världsgenomsnittet på 20 procent, enligt rapporten.

Men brasilianska it-direktör (CIO) förblir oförminskad av dessa förändringar: 92 procent av de brasilianska IT-ledare tillfrågade välkomna möjligheten att bli IT-rådgivare snarare än att vara exklusiva IT-chefer och att kunna tänka mer kreativt, jämfört med det globala genomsnittet på 64 procent.

När det gäller teknik som skulle kunna bidra till att frigöra CIO kreativitet för att skapa affärsnytta, brasilianska CIO se rörlighet som det viktigaste området att fokusera (79 procent jämfört med 73 procent globalt), följt av moln (73 procent jämfört med 71 procent globalt), Unified Communications ( 72 procent jämfört med 71 procent globalt), samt Software as a service (SaaS), Big Data och Internet of Things.

BT studien tillfrågade 130 ledande IT-chefer i Brasilien och 825 IT beslutsfattare i Storbritannien, USA, Tyskland, Spanien, Australien, Benelux och Singapore i november 2014.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck