Samsung tomter mer sakernas Internet datapunkter från hemmet till sjukhus

SAN FRANCISCO — Samsung, har drivit wearables, och stora uppgifter initiativ, i över ett år, och nu den mobila jätten binda dessa bitar och mer tillsammans med en enhetlig plan för anslutna levande från hemmet till arbetet.

Samsung har sålt över 25 miljoner enheter som kör Knox sedan oktober 2013 med mer än en miljon aktiva användare på BYOD sinnade plattform.

Men baserat på den färdplan som beskrivs av företagsledare, är en större bit av det pussel inte Samsung utan snarare den koreanska tech jätten globala utvecklare.

Dr. Luc Julia, vice vd för innovation för Samsung Electronics, berättade huvud publiken på Samsung Developers Conference på onsdag att Samsung är “definierar ett nytt paradigm” vilket resulterar i datadriven utveckling.

Samsung Electronics vd Won-Pyo Hong betonade endast en öppen plattform gör det möjligt för utvecklare och tillverkare att förnya snabbare och bättre.

Hong utarbetas på Samsungs vy för ansluten levande – som han klargjorde som sakernas Internet, förklarar detta spektrum spänner miljarder anslutna enheter från wearables till bilar till hushållsapparater. Han citerade den globala bärbara marknaden kommer att växa från 22 miljoner enheter levererades i 2014-135.000.000 2018.

Samsungs sakernas Internet strategi bygger på den tidigare nämnda öppna plattform och ekosystem, samt en affärsmodell förlitar sig på bransch partnerskap. Därifrån är Samsung bryning in på en handfull vertikaler: digital hälsa, smarta hem, och wearables.

“Om du inte har din hälsa, ingenting annat verkligen betyder”, insisterade Mattison.

Samsung Digital Health Platform, till exempel, innehåller ett SDK, ett API, algoritmer, analyser, enheter och sensorer är optimerade för både kommersiella och forskningsändamål. Från lämplighet att försäkringsgivare, en del av vård partners inkluderar redan ombord Nike, Aetna, Stanford University och University of California San Francisco vårdcentral.

Hong spekulerats i att anslutna appar och enheter inriktade mot hälsa och fitness kommer att uppmuntra förebyggande hälsovård i det långa loppet.

Kaiser Permanente chefsläkare Information Officer Dr John Mattison instämde och menade vad vi verkligen behöver är program som motiverar beteenden och hjälper oss kalibrera hälsodata på en gemensam plattform.

“Om du inte har din hälsa, ingenting annat verkligen betyder”, insisterade Mattison.

Ram fisk, vice VD för digital hälsa för Samsung Electronics, pekade tillbaka till, Samsungs Voice of Body inledn tidigare i år. Teoretiserande att “digital hälsa är är en av de största, mest meningsfulla möjligheter i vår generation” Fish upprepade behovet av industrin partnerskap och en öppen referensdesign för tredjepartsutvecklare.

“Innovation, särskilt störande innovation, inte kommer att komma från ett enda företag,” Fish föreslog.

“Innovation, särskilt störande innovation, inte kommer att komma från ett enda företag,” Fish föreslog.

Samsungs tidigare presenterade SimBand öppna referensdesign är nu redo för utvecklare, som kan börja ansöka om prototypanordningar, som kommer att samla “stora mängder data från den mänskliga kroppen.”

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Utöver personlig hälsa till anslutna enheter utspridda vår vardag, är Samsung förbereder sig för att rulla ut en Tizen en webb-centrerad, cross-enhetsplattform helt kompatibel med HTML5 och Javascript. Galaxy smartphone och surfplatta tillverkare lovade detta Tizen plattform bör minska fragmenteringen och samtidigt underlätta enklare applikationsutveckling och erfarenheter.

Alex Hawkinson, grundare och VD för intelligenta hem plattformar SmartThings avslöjade mer om hans företags samarbete med Samsung för att främja en “programmerbar värld.”

Riktad mot “vanliga konsumenter,” Hawkinson hänvisas till att det SmartThings plattformen stöder redan mer än 7.420 enhetstyper och 11,801 smarta appar. Den SmartThings alliansen också kraftigt utökar Samsungs industrin pool tack vare SmartThings långa lista över partners består av en myriad av andra datadrivna företag som sträcker sig från Honeywell Nest till käkbenet.

Samsung arbetar mer på egen hand att ta sin wearables portfölj till nästa nivå. Samsung Galaxy Gear klockan slog många massor av konkurrenter till stansen och marknaden, även om det inte helt drabbade märket med konsumenter och, kritiker.

“När man tänker på företaget, måste du tänka på ett bra sätt att de är en del av dessa anslutningar,” Bienfait påminde utvecklarna i publiken.

Slutligen, Samsung tar sin wearables portfölj till nästa nivå. Samsung Galaxy Gear titta på, slå många massor av konkurrenter, för att t, han slå och marknaden, även, om det inte helt drabbade märket, med, konsumenter och kritiker.

Ändå är Samsung hopp om att växa sin bärbara tech portfölj med Gear S SDK ger utvecklare med mobilnätet och lokaliseringsuppgifter och tillgång till en mer avancerat användargränssnitt. Samsung också trycka på S Pen SDK för att uppmuntra produktivitet på relaterade anslutna pennan, speciellt på den nya Galaxy Note Edge tablett.

Surr kring virtuell verklighet också visar sitt inflytande som Samsung prunkade Oculus drivna Gear VR Innovator Edition, som Samsung tippad kommer att revolutionera mobil virtuell verklighet och spel.

Gear VR Innovator Edition kommer att finnas tillgänglig i USA i början av december för Galaxy Note 4. Utvecklare kan reser registreras nu för åtkomst.

Samsung planerar också att ytterligare ansluta sina egna mobila enheter med debuten Samsung Flow, ett applikationsramverk som kan göra det möjligt för slutanvändare att helt enkelt dra innehåll och information som visas på en skärm till en annan omedelbart.

Robin Bienfait Samsung chefs företag innovation officer, framtagna på Samsungs investering på vad hon kallade “Enterprise av allt,” en ansluten arbetsmiljö som innehåller business intelligence, automatisering av produkter och tjänster, och förlängde den kontroll.

“När man tänker på företaget, måste du tänka på ett bra sätt att de är en del av dessa anslutningar,” Bienfait påminde utvecklarna i publiken.

Belyser öppet ekosystem mantra och tillhörande API: er och SDK betonade Bienfait “mass möjlighet” som presenteras av wearables, såsom mobila banktjänster för att driva kundförvärv, schemahantering, och en annan kanal för ansikte mot ansikte interaktioner mellan patienter och vårdgivare.

“Partners är en del av det som gör oss starka”, Bienfait anmärkte, fortsätter att Samsung uppmuntrar utvecklare att utnyttja tillväxten i företaget rymden som ett annat sätt att nå konsumenterna i slutändan.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien