Sales snubs SAP med Rypple flip

Som jag ombord på ett transatlant från Boston min Tweetstream gick galet med nyheten Salesforce.com förvärvar Rypple och omprofilering det Success. Larry Dignan tycker att det är en “splash” i HR.

I de bakre kanalerna, vissa tror att det är bra eftersom det ger John Wookey, som kommer att leda upp den nya verksamheten (och som dök ur SAP tidigare i år) en plattform för att bygga en formidabel humankapital Management Suite. Andra tycker att det är en spark i tänderna till lång tid partner Arbetsdag även om jag berättade att Marc Benioff, vd Salesforce.com spelade ner arbetsdagen konkurrens sak.

Men det är Arik Hessledahl på AllThingsD som kommer närmare verkligheten

Salesforce säger i sitt pressmeddelande att man planerar att återuppta Rypple under namnet Success, som för mig säker låter väldigt lik Success, den molnbaserade HR-programmet outfit som mjukvarujättens SAP förvärvade tidigare denna månad för $ 3,4 miljarder dollar.

Här är vad jag vet inte

Hur mycket har Salesforce.com betalar eftersom det säkerligen måste ha? Transaktions detaljer avslöjades inte, Rypple höjde $ 13.000.000. På denna marknad ett antal runt $ 100.000.000 inte skulle orsaka regulatoriska frågor för Salesforce.com och ger en bra sväng till investerare. Vettigt?

Vad är nyfiken är att Benioff gillar att skryta om hur mycket investerare pengar han spenderar på förvärv så detta måste vara liten, men en affär han kunde göra mycket snabbt, särskilt nu vet vi hur mycket SAP tror Success är värt.

Här är vad jag ser

Success är ett registrerat varumärke. Success existerar inte men är gestated. SAP kommer att stänga Success innan Salesforce.com stänger Rypple … err Success.

Döpa Rypple som Success är ett fan av säcken i ögat för SAP och särskilt som det kommer med sting som Wookey får köra showen. Men … det är allt det är – en spoiler som ger Wookey något att göra.

Benioff gör en vana av detta och det är en farlig väg att trampa: hyra en välkänd personlighet i tech spel och sedan räkna ut vad de ska göra. I detta fall gör en blygsam förvärv vår rockstjärna kan kalla sin egen. Effektivt blir Salesforce.com en uber inkubator för företag “saker” som kan (eller kanske inte) löna sig.

Detta skulle man kunna slå tillbaka. Jag skulle bli mycket förvånad om Success inte minst hotar att stämma Salesforce.com för snyltning på sitt varumärke. Andra tror Success skulle vara slöseri med sin tid, men jag håller inte. Likheten mellan namnen Success och Success är alltför nära och självklart för min smak. Om av någon anledning SAP / Success affären faller isär då Success är direkt exponerade.

Rypple / Success … whatever..is en nisch app;. Det kommer inte nära att vara grunden för en HCM svit. Det kan, om de kan omdefiniera HCM i sociala termer, men det är inte där de flesta köpare är på idag och kommer inte att vara i många år framöver,. Benioff och Co är obevekligt näven det sociala företaget trumman men jag kan inte se effekten. Det är inte ett meddelande som genljuder väl i stora företag. Den här affären kan förvirra marknaden,. Det kommer att ta Wookey och Co år att bygga ut program som behandlar kantfall krav och för kärnan? Utan kärn HR admin kan du inte (och då menar jag att med eftertryck) vinner företaget. Det är därför Arbetsdag är så farligt för alla, inklusive SAP och Oracle,. Allt detta förutsätter Wookey kan exekvera på denna så kallade HCM syn men med vilka medel? Trots sin välförtjänt rykte för att bygga designtänkande ledde lag, där är Wookey krig bröstet,? Jag för en inte kan höra ord som citeras i Salesforce.com pressmeddelande kommer från Wookey och det gör mig skeptisk.

I andra hand, om Salesforce.com hoppas att Success kommer att gynnas av någon form av haloeffekt inom en snar snyltning då det kommer att få en otäck chock. Köpare kan ibland vara irrationell, men för det mesta de vet vilka funktioner de vill ha. Rypple och Success egentligen inte spelar i samma utrymme ergo om någon är i idén om social HCM bitar sedan i motsats till en talent management svit då …?

Commen tror att detta är en stor sak, men de glömmer några saker

Så medan marknaderna kan sticka upp öronen och bli upphetsad, jag är inte hålla andan. I själva verket är jag borderline uttråkad (sic).

Det finns en varning till detta, men det är alldeles för komplicerat att tänka i det här inlägget.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september