Renesas ups outsourcing till TSMC

Renesas Electronics har utökat sitt mikrooutsourcingavtal med Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) till att omfatta 40-nanometer (nm) inbäddad Flash-teknik, som används i bil- och konsumentprodukter som hushållsapparater.

I ett gemensamt uttalande på tisdagen, sade firmorna den japanska chipmaker tidigare utlagd 90nm embedded flash processteknik till TSMC. Det nya avtalet kommer att se Renesas inkluderar sin mikroproduktion på 40nm och framtida teknik i affären.

Båda företagen hoppas kunna leda i avancerad teknik för mikro plattform och produktion genom en kombination av Renesas: s MONOS (metalloxid nitrid-oxid-kisel) teknologi med TSMCs avancerade CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) processteknik och flexibel produktionskapacitet, uttalandet noteras.

Företagen kommer också att göra Renesas egen MONOS process plattform tillgänglig för andra halvledartillverkare runt om i världen, sade uttalandet.

Enligt Shinichi Iwamoto, Senior Vice President för Renesas, hade Japan jordbävningen förra året påverkade flera av sina fabriker och sina kunders verksamheter. Sedan dess har företaget varit att påskynda byggandet av en “fab nätverk” som sin kontinuitetsplan, konstaterade verkställande i ett uttalande.

Han tillade att samarbetet med TSMC kommer att ge en matningsstruktur som kommer att säkerställa konsekvent leverans till kunder. “För oss att uppnå ytterligare global tillväxt, vi är övertygade om att TSMC kommer att ge oss stora fördelar i accelererad time-to-volymproduktion och maximal flexibilitet i att ta itu med den flyktiga fluktuationer i efterfrågan på marknaden”, säger Iwamoto.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner