Rackspace: Kan det springa kund osäkerhet Century, andra ögon förvärv?

Rackspace är på blocket för ett joint venture eller direkt förvärv och potentiella köpare fortsätta att läcka. Problemet? Rackspace “strategiska alternativ” process måste lösas så snart som möjligt eller landnings erbjudanden kan bli svårare.

Enligt Bloomberg är Century tittar på Rackspace som ett möjligt förvärv, men oddsen är en slantsingling i bästa fall. För Century, ett spretigt telekom som har bulk upp genom förvärv av Qwest, Savvis, AppFog och Tier 3, skulle Rackspace ge företaget några moln och hosting kunnande. Verizon förvärv av Terremark var en liknande köp.

Century och Rackspace skulle vara en strategisk passform, men prislappen kan vara för hög. Och nu Rackspace blir lite av en budpremie dess börsvärde är norr om $ 5,6 miljarder kronor. Rackspace sade i maj att det var utforska strategiska alternativ.

Eftersom Rackspace började utvärdera erbjudanden, har ledningen gjort ett bra jobb med att leverera god avkastning och inrikta bolaget på högre marginaler molnverksamhet. Rackspace gjort en strategisk blunder genom att försöka ta på Amazon Web Services direkt och fruset. I juli, Rackspace infört en ny prismodell som skilde infrastruktur från stöd och är säker på att det kan undvika striden.

Den 11 augusti, sade Rackspace president Taylor Rhodes

Fler och fler företag flyttar ut av begreppet jag ska göra allt som själv och flytta in i begreppet jag vill gå till någon som gör det för en levande som har kompetens i stor skala för att hantera dem för oss. Och jag tror också att du bara ser bevisen pekar forma upp att det finns en annan marknad. Det är en helt annan marknad mellan vad AWS och Google säljer som är opåverkad molnet och vad vi säljer som förvaltas moln.

Enligt olika forskningsrapporter, Rackspace fortfarande ser AWS som en primär konkurrent, men livet blir allt svårare på grund av Google konkurrens. AWS vs Google bara hjälper Rackspace lite ändå. Med hänvisning till ledningsmöten i London, Wells Fargo analytiker Gray Powell sade “i varje möte, Rackspace fick frågor kring bolagets maj 8K på strategiska alternativ.”

Rackspace resultat för andra kvartalet var stark, men vd Graham Weston sade företaget kunde inte diskutera tidtabellen för att utvärdera anbuden. Här är där skon klämmer: Ju längre processen tar mer utmanande blir det att landa på lång sikt högt värde hanterade molnerbjudanden samt hålla de anställdas moral upp.

Frågorna om Rackspace framtid kommer bara att rampen. Rackspace höll ett moln powwow kallas Lös i San Francisco 28 juli och kommer att ta sin tur till New York och Chicago i de kommande veckorna.

Nedre raden: Rackspace kan vara en stor tillgång för rätt teleoperatör eller VMware, men företaget fortfarande står inför en motvind mot AWS, Google, Microsoft och IBM på någon nivå.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin