Orange inställd på att förvärva Spaniens Jazztel för € 3,4 miljarder

Orange erbjudande av 13 € per aktie motsvarar en 34 procent premie på Jazztel genomsnittliga stängningskursen under de senaste 30 dagarna, Orange sade i ett uttalande.

Om affären går igenom, kommer det att ge Orange ett enormt lyft på marknaden spanska telekom. Det är för närvarande den tredje största leverantören av bredband i hemmet i landet, bakom Telefónicas Movistar varumärke, förvärva Jazztel skulle se Orange gå vidare för Vodafone på andra plats.

Som Jazztel säljer också mobila tjänster, skulle affären ge Orange ett ben upp på den mobila marknaden också, som gör det möjligt att lägga till Jazztel s 1,5 miljoner mobilkunder till sin egen 11.400.000. Men skulle det sammanslagna bolaget kvar på tredje plats i Spaniens mobilmarknaden bakom Movistar och Vodafone.

Det är sannolikt att vara Jazztel styrka i servicepaket buntade som gjorde det så attraktivt övertagande mål. Dess paketerade erbjudanden hem bredband, tv och fasta och mobila tjänster telefon har ökat i popularitet under de senaste åren som konsumenterna i Spanien såg för mer kostnadseffektiva telekom erbjudanden under lågkonjunkturen.

Ett förvärv av Jazztel har ryktats sedan rival, Vodafone förvärvade Ono, tillbaka i mars för € 7,4 miljarder, vilket orange som den enda stora telekomleverantör utan fasta erbjudande.

Citeras av Reuters, Orange vd Stephane Richard säger: “Vi gör den här affären för att accelerera vår tillväxt i Spanien, särskilt i fasta mobil konvergerande erbjudanden Det nya bolaget kommer att vara obestridliga nummer två i fasta tjänster och trea i mobil bakom Vodafone,. men vi tror att vi kommer att kunna ta andra plats ganska snabbt. ”

Tidigare i veckan Jazztel bekräftade att det var i mycket tidiga diskussioner med Teliasonera över förvärvet av sitt spanska dotterbolag Yoigo. Men enligt Reuters, dessa samtal kommer att avropas som en del av Orange övertagandet.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

BYOD politiken, New Tablet Inköp Checklista, Microsofts senaste mobila plattformar föra tillbaka mer företagsvänliga funktioner, hantera inflödet av Apple-enheter på arbetsplatsen

Orange expanderar 220Mbps tester i Spanien med LTE-Advanced nätverk i Valencia, Vodafone bekräftar $ 10 miljarder köp av spanska kabel fast Ono, spanska mobiloperatörer känner värmen som lågkonjunkturen biter

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden