Indian prop samarbetar med Twitter för SMS-uppdateringar

Den indiska regeringen har arbetat med Twitter för att starta Twitter Samvad, ett system som gör det möjligt för människor att ta emot tweets från myndigheter och tjänstemän, inklusive premiärminister Narendra Modi, som SMSes.

Via Twitter Samvad, en uppsättning av handplockade tweets från regeringen och ledare konton levereras till registrerade användare för tjänsten. Tweets kan innehålla uppdateringar på offentliga tjänster, politik och aktiviteter samt information under tider av nöd.

Som en del av lanseringen har en inledande 16 ämbetsverk skrivit på för att medverka i tjänsten.

Twitter vd Dick Costolo sade Twitter Samvad bygger på teknik från ZipDial, ett indiskt företag som nyligen förvärvades av Twitter.

“Som en del av statsministerns Digital Indien initiativ, ger medborgarna denna tweet drivna tjänsten att vara den första som vet om regeringens åtgärder genom att ta emot politiska innehållet i realtid på sina mobila enheter var som helst i landet”, säger han.

Twitter Samvad är en del av den indiska regeringens Digital Indien initiativ ser uppsving landets planer “e-förvaltning”.

Som en del av att främja det nya samarbetet, Modi twittrade: “Låter fördjupa vår connect Ge ett missat samtal på 011 3006 3006 och få mina tweets på din mobil som SMS!”.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7