? Apple vandringar UK priser, introducerar nya 32GB iPhone 6s

Sannolikt till följd av en svag brittiska pund, kommer iPhone fans i Storbritannien att betala mer än tidigare år för Apples nyaste iPhone, men Apple introducerade också en ny 32GB iPhone 6s och iPhone 6s Plus börjar på £ 499.

Förra året, Apples instegs iPhone 6s började vid £ 539 i Storbritannien, men i år Brits kommer inte att kunna lägga vantarna på iPhone 7 för mindre än £ 599. IPhone 7 Plus utropspris på £ 719 är också £ 100 mer än instegs iPhone 6s Plus.

Apple har naturligtvis sjönk 16GB ingångsnivå för 32GB i sin nya sortiment av iPhone. Eftersom Mac Rykten påpekar USA har inte sett samma prishöjningar.

Detta gör det troligt att prisuppgången i Storbritannien visar Apple att anpassa sig till det lägre värdet av pundet, efter Brexit röst. För ett år sedan pundet kunde köpa $ 1,50, men i dag som är sjunkit till ca $ 1,35.

Apple idag reviderade även prissättning och sitt sortiment av iPad lagringsalternativ över hela världen. Det finns nu inga 16GB iPads tillgängliga, med 32GB som inkörsport över hela sitt sortiment. Men medan Apple fördubblat lagringskapaciteten för sina iPads utan extra kostnad i USA, har företaget faktiskt upp instegs priser i Storbritannien.

9,7 tums iPad Pro nu £ 549, en ökning med 10 procent på lanseringen pris på £ 499, medan 12,9 tums iPad Pro kostar nu £ 729, upp från £ 679. Likaså har priset på Apple Pencil stigit från £ 79 till £ 99.

Ett objekt Apple har faktiskt sänka priserna i Storbritannien är iPhone 6s och iPhone 6s Plus.

Apple har utplånat 16GB och 64GB alternativ för iPhone 6S Plus och iPhone 6S. Den nya sortimentet ingår nu en ny 32GB alternativ och den ursprungliga 128GB konfigurationen.

Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik, iPhone ; A10 Fusion: kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Detta är ett område där det verkar ha faktiskt sjunkit priser i Storbritannien. 32GB och 128GB iPhone 6s är nu tillgänglig för £ 499 och £ 599, respektive om 32GB alternativ är inte tillgänglig för tillfället. 32GB och 128GB iPhone 6S Plus kostar £ 599 och £ 699, respektive, men återigen 32GB modellen är ännu inte tillgänglig.

När det lanserade 128GB iPhone 6s kostar £ 699, medan 128GB iPhone 6s Plus kostar £ 789.

webbplatsen har bett Apple för en kommentar på prisförändringar.

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus