$ 9 Dator: Vad får du?

En crowdfunded projekt för att föra ut på marknaden en $ 9 dator har blåst förbi sin ursprungliga mål på $ 50.000 för att höja mer än $ 500.000 i ett par dagar.

Projektet, som kallas C.H.I.P., är en Linux-drivna dator som är beskrivs som “byggd för arbete, lek och allt däremellan!”

Men vad $ 9 köper du? Svaret är, en hel del.

I hjärtat av C.H.I.P. är en 1 GHz Allwinner SoC, med en inbyggd Mali400 GPU som är kompatibel med OpenGLES och OpenVG. Säkerhets att upp är 512 MB DDR3 RAM och 4 GB flashminne.

På utgångs framför den har en enda USB-port, en mikro-USB som stöder OTG, en sammansatt videoutgång (med alternativ för VGA och HDMI via en adapter), hörlursutgång och mikrofoningång.

CHIP. stöder också 802.11b / g / n Wi-Fi och Bluetooth 4.0, så det är också en kapabel trådlös enhet.

Denna maskin är tillräckligt kraftfull för att driva Libreoffice, Chromium webbläsare, och en mängd spel och program för att lära programmering. Det finns alternativ för ett externt batteri, en 4,3-tums pekskärm, och ett plastskal för att komplimentera C.H.I.P.

Det är faktiskt ganska häpnadsväckande hur mycket kisel $ 9 kan köpa dig.

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Den verkliga anledningen till micro SD-kortplatser försvinner från smartphones, måste-ha tillbehör för MacBook, MacBook Air och MacBook Pro, Windows 10: Vad du behöver för att köra den, bästa “bang for the buck” PC-komponenter

3D Printing, 3D-utskrifter händerna på:? Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?