ZTE lanserar Axon Max i försök att öka räckvidden på marknaden

Kinesiska tillverkaren av utrustningen och smartphone maker, ZTE lanserade Axon Max i Kina i slutet av december – ett syskon av sitt flaggskepp Axon modell med en 6,0-tums skärm – i ett försök att nå en bredare marknad.

Telefonen har en 6-tums 1080p-skärm och en 4,140mAh batteri, har det största skärmen bland ZTE: s Axon familj. Den innehåller också en okta-core Qualcomm Snapdragon 617 processor, 13 och 16 megapixel främre och bakre kameror, 3GB RAM, 32 GB lagringsutrymme, och kör Android 5.1.

Axon Max var först officiellt lanserades den kinesiska e-handel webbplats JD.com med en prislapp på 2.799 yuan (US $ 432). Det kinesiska företaget i juli lanserade sitt flaggskepp Axon modell, och sedan erbjuds ett mindre Axon Mini i oktober till mer konkurrenskraftiga priser.

Waiman Lam, senior chef för teknik och partnerskap från ZTE Mobile Devices, sade företaget lanserat tre olika typer av Axon telefoner i en rad i ett försök att tjäna olika krav på olika konsumentgrupper.

Utbyggnaden av Axon serien gjordes efter omfattande undersökningar och forskning som bedrivs med konsumenterna i de kinesiska och amerikanska marknaderna, hävdar Lam. De mobiltelefoner har tagit emot mycket positivt gensvar från konsumenterna, med 97 procent positiva återkopplingar på Kinas JD.com och en total på fyra och en halv konsumenters omdömen om USA: s Amazon.

Men Lam inte avslöja försäljningsdata för Axon telefoner trots första Axon modellen har drabbat marknaden för över mer än fem månader.

Tidigare rapporter indikerade ZTE har satt en 60 miljoner sändning mål för 2015, en 25 procent hiss från dess faktiska leveransen av 48 miljoner enheter 2014. Företaget levereras totalt 26 miljoner smartphones i världen under de första sex månaderna av 2015 i enlighet med dess mobila enhet huvud, men antalet inte inkluderar Axon telefoner som de lanserades under andra halvåret 2015.

ZTE har fästs höga förväntningar på Axon telefoner som företaget släpat efter stora konkurrenter i befolkade kinesiska marknaden.

En TrendForce rapport i oktober visade de fem smartphone varumärken i Kina under det tredje kvartalet 2015 var Huawei, Xiaomi, Lenovo, TCL och Oppo, som tillsammans levererades 63,2 procent av den totala 149.5 miljoner mobiltelefoner på den kinesiska marknaden under kvartalet.

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

ZTE har intensifiera säljfrämjande åtgärder i landet, enligt Lam, med företaget planerar att fördubbla sin marknadsföring utgifter för smartphone-segmentet i världen varje år under de närmaste tre åren.

Lam tillade att ZTE förblir den fjärde största smartphone maker i USA när det gäller transport.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada