Vad är Aereo och varför det har TV-nät i ett tumult?

När Chet Kanojia kom upp med idén om Aereo, jag är säker på att han drömde aldrig att broadcast-TV-nät, såsom Fox, skulle hota att slutar sina lokala stationer och flytta deras innehåll uteslutande kabel för att undvika att den delas över Internet.

CBS ansluter Fox överväger prenumerations enda modell, Aereo vinner stora i strömmande fall mot TV-nät, Aereo sade att tala samarbete med AT & T och skålen, Intel planerar att lansera Internet-TV i år, Microsoft säljer sin IPTV-verksamhet till Ericsson, NYC programföretag stämma att stänga webb-tv tjänst Aereo

Aereo, sig själv, är baserad på en mycket enkel idé. Många människor vill klippa av kabeln sladd, men har svårt att se de stora TV-nät även med en over-the-air (OTA) antenn. Aereo tar flera befintliga tekniker och skapar en paketerad lösning för dessa människor.

Först sätter Aereo upp kluster av små antenner i ett område. När du registrerar dig för tjänsten, tilldelas du två av dessa antenner. En är för att titta på live-shower och den andra är för inspelning av program. Din lokala OTA visar sedan strömmas till en molnbaserad digital videobandspelare (DVR) -liknande tjänst.

Detta är inte bara en TiVo i molnen, men. Oavsett om du tittar på en “live” show eller en inspelad en, du skapar, företaget påstår, “tre separata unika exemplar av showen, var och en i en annan bithastighet optimerade för olika streaming förhållanden. Den lägsta bithastigheten fil är idealiskt för streaming över 3G-anslutningar. filen medelhastigheten kommer att fungera bra under de flesta wi-Fi-anslutningar. den högsta fil är avsedd för riktigt snabba bredbandsanslutningar. När du tittar, kan du välja videokvalitet på enheten. Om du väljer “auto” kommer du automatiskt välja den bästa bithastigheten för din nuvarande nätverksförhållanden “.

Den enda kunden problemet med detta är att, på sin höjd kan du bara spela in upp till 40 timmar video. Om du är som mig, det är långt ifrån tillräckligt med lagringsutrymme.

När du vill titta på din lokala TV, du sedan strömma din visar till en mängd olika enheter. För närvarande kan du titta Aereo visar på datorer med up-to-date version av Firefox, Chrome, Safari, Opera eller Internet Explorer webbläsare. Du kan också titta på program på Apples iPads, iPhones med iOS 4.x eller bättre, Apple TV, med hjälp av Airplay, och Roku enheter med 3,0 eller högre firmware. Android stöd kommer att anlända inom kort.

Vid denna tid, är endast tillgängligt i New York tjänsten. Du kan till exempel inte, abonnera på tjänsten i Chicago och titta New York kanaler. Aereo planerar på att utöka till 22 nya städer under 2013.

Låter enkelt nog, inte det? Det är verkligen inte mycket annorlunda än vad jag för närvarande gör med min OTA antenn och min TiVo Premiere.

Många broadcast företag ser detta, men som hotar deras affärsmodeller. Medan reklam var en gång livet blod för broadcast-TV under de senaste åren, kabel- och satellitoperatören omsändnings avgifter har blivit avgörande för deras verksamhet. Aereo inte betala en sådan avgift. Som ett resultat, flera av dessa företag, däribland CBS, webbplatsen moderbolag, har tagit Aereo till domstol av upphovsrättsliga skäl.

I rättssalen, har nätverken förlorat två gånger. Med tanke på att USA: s appellationsdomstol för Second Circuit ansåg att de har “inte visat att de sannolikt kommer att råda om fördelarna med detta påstående i sin upphovsrättsintrång åtgärder”, verkar det osannolikt att de kommer att vinna i domstol.

Så det är att CBS och Fox hotar att stänga av OTA-sändningar i NYC om Aereo fortsätter att strömma sända TV utan att betala återutsändning avgifter. Som ett alternativ till att byta till svart, är CBS och Fox föreslår att deras OTA signaler endast skulle vara tillgänglig för OTA abonnenter med hjälp av några som ännu okända digital rights management (DRM) paket.

Låt oss hoppas att alla sidor kan komma till en ömsesidig överenskommelse och att det inte kommer till det.

 Berättelser

CBS ansluter Fox överväger abonnemangs enda modell

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Aereo vinner stora i strömmande fall mot TV-nät

Aereo sade att tala samarbete med AT & T och skålen

Intel planerar att lansera Internet-TV i år

Microsoft säljer sin IPTV-verksamhet till Ericsson

NYC programföretag stämma att stänga webb-tv tjänst Aereo

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”