Sociala medier kan vara “gratis”, men det kostar säkert en hel del att hantera

Sociala medier marknadsföring refereras ofta som en särskilt kostnadseffektivt verktyg för små företag.

Ändå 36 procent av små och medelstora företag (SMB) spenderar i genomsnitt $ 845 per månad på verktyg eller molntjänster för att hantera sina konton på sociala medier, enligt en ny undersökning som sponsras av Vocus.

En annan 32 procent av de tillfrågade på uppdrag av Vocus sa att de spenderar $ 1000 eller mer på sociala media management, medan 22 procent lägger ut dessa funktioner till någon annan (mängden av denna investering gavs inte i det material jag granskade för det här inlägget) .

Det genomsnittliga antalet verktyg som används av SMB att hantera sociala medier konton är tre, medan sociala medier svarar för cirka 25 procent av de tillfrågade övergripande marknadsmixen, visar uppgifterna.

Forskningen vid Duct Tape Marketing har ett felkvoten på +/- 4,9 procent.

“Vad jag har märker mer och mer är det äntligen här accepterat att sociala medier inte bara försvinner, det är en viktig del av marknadsmixen och den verkliga utmaningen nu är att räkna ut hur man kan integrera den i den totala online och offline marknadsföring närvaro “, säger John Jantsch, marknadsföring konsult och skapare av Duct Tape Marketing.

Här är några andra resultaten av forskningen

– 76 procent av de tillfrågade använder remiss trafik till sin webbplats eller e-handelsplattform som det primära sättet att mäta sociala medier effektivitet

– 87 procent tror sociala medier har varit “något användbart” eller “hjälpte en hel del

– 40 procent fokuserar på en liten men mycket engagerad publik

– För 91 procent av de svarande, är den vanligaste användningen av sociala medier informationsutbyte

Personligen $ 845 per månad verkar vara en hel del för att betala för en särskilt små företag eller enskild firma. Men om man betänker var annars att pengarna kan gå – tidningsannonser, flygblad och så – liksom den höga potentiella effekten av sociala medier engagemang, gör investeringen mer meningsfullt.

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela