Sanyo PLC-XW60 Review

Sanyo PLC-XW60 är en liten projektor främjas som att kunna passa in i en portfölj eller handväska, om än en mycket stor handväska. Även om inte den perfekta bilden, är det extremt portabel och prisvärd.

Metoden, projektorer är placerade på ett avstånd av tre meter från en testskärmen och zoomas till en skärmstorlek på 100 inches där så är möjligt. (När det gäller korta kast projektorer avståndet till skärmen kommer att bli betydligt mindre, men vi fortfarande mäta förväntade ljusstyrka siffror för en 100-tums skärm.)

Ljusstyrka mäts runt på skärmen för att bestämma genomsnittlig ljushet och varians. Vi använder också ett schackbräde mönster för att mäta kontrastförhållandet på svart till vita regioner. Omgivande ljus subtraheras från alla mätningar ljusstyrka innan beräkningar och jämförelser görs.

Displaymate mjukvara används för att bistå vid bedömningen av färgkvalitet och skärpa i statiska bilder. Vi anser också att maskinens prestanda med videoutgång. Snabb action och animerade filmer för att bedöma de uppdateringstider, hudtoner, solida och graderade färger och gränser.

Vi bedömer användbarheten av anordningen inklusive menyn, installation och anslutning. Fläktljudet är också ett övervägande. I fallet med en nätverksprojektor som denna, gör vi också en enkel kontroll för att säkerställa att en trådbunden nätverksanslutning kan åstadkommas enkelt och med godtagbara resultat när du länkar en enda projektor till en enda dator.

Design och funktioner, beskrivs av Sanyo som är små nog att bära i en portfölj eller handväska, är XW60 verkligen en mycket lätt och kompakt enhet. Naturligtvis, om du gjorde bära den i en (stor) handväska det skulle finnas utrymme för intet annat än ditt läppstift eller bilnycklar, och väskan kommer att 1,6kg tyngre. I varje fall kommer den XW60 med sin egen axelväska.

Även blygsamma utseende, är det ändå en attraktiv maskin. Höljet är i huvudsak blek grädde och har en silver bas. Svart fokus- och zoomkontroller är infällda i fallet, men lättillgänglig. Kontroller på både projektorn och fjärrkontrollen är tydligt märkta.

Även om kvaliteten är verkligen viktigt att Sanyo, portabilitet var prioritet i utvecklingen av den här enheten. Den har en LCD-projektionsenhet med en ganska blygsam upplösning på 1024×768. 2000 lumen lampan är perfekt för mindre rum, men du kommer att behöva en mycket låg omgivande ljusnivå om projicera stora bilder på distans. Medan en bärbar enhet normalt sättas på ett bord och projiceras på en vägg, denna maskin stöder också bakprojektion och kan monteras på taket.

Den enorma avståndet för att fokusera på denna maskin gör att den kan användas i stora eller små rum, men tänk på att projicera en närmare väggen kommer att producera mycket små bilder. Skärm avstånd 1,1 till 8,2 producera bilder från cirka 40 inches till en massiv 300 inches respektive. (Kom ihåg att bildens ljusstyrka blir mindre för större bilder.) Bildstorleken kan också justeras lite med 1,2x optisk zoom.

Videoingång kan tillhandahållas i VGA, komposit, S-Video, eller komponent. De sista två alternativen kräver adaptrar så att signalen kan riktas till en standard VGA kontakten. En andra VGA-port kan användas som antingen en ingång eller en utgång till en hjälpskärm. Ljudsignaler via stereo PC ljudutgång eller 2x RCA-kontakter.

Luftfiltret kan inte bli enklare att byta – täck klipp i och ut lätt, men inte så lätt att det kan uppstå oavsiktligt. Byta ut lampan är okomplicerad. En enda Phillips skruv säkrar luckan och tre säkrare själva lampan.

Menysystemet innehåller alla alternativ man kan önska sig för att kontrollera ingångar, bildstorlek, färg ljusstyrka och mer. Däremot kan ändra inställningar vara bakvända. Det är en praktisk digital zoom för att komplettera den optiska zoomen och naturligtvis keystone-korrigering. Kontroller på fjärrkontrollen och själva maskinen korrelerar väl. Den elektroniska handboken ger god detaljrikedom och tydliga förklaringar av alla funktioner.

Bedömning, Som med många dataprojektorer vi har sett, är den gröna komponenten alltför ljusa – du kommer att vilja ändra detta före användning. Det nedre centrala delen av skärmen är ca 25 procent ljusare än andra delar på grund av det extra avstånd ljuset måste färdas till skärmen, men detta är inte särskilt märkbar för betraktaren. Annars Sanyo ger en ljus, skarp bild med tilltalande kontrast. Den blygsamma upplösningen kan inte hetsas, men det är fullt tillräckligt för de flesta ändamål. Det fanns naturligtvis att bli kompromisser med en sådan portabel enhet.

Menysystemet är omfattande och navigering är i allmänhet inte dåligt, men har hittat inställningen vi ville vi var inte så säker på hur man gör förändringar. Knappen select verkade gillade det självklara valet, men det ger ingen meningsfull svar tills trycks en andra gång.

Garantin på huvudenheten är två år (med kompletterande pickup i de flesta områden) och lampan har en 500-timme eller tre månaders garanti. Förväntad livslängd är 3500 timmar i ekonomiläge och 2.000 timmar i standardläge. Sanyo var oförmögen eller ovillig att tillhandahålla ny lampa kostnader så vi kunde bedöma förväntade driftskostnader.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator