Samsung får prognos uppgradering på baksidan av S7 försäljning

Tidiga indikationer på starkare än väntat försäljning av nya Galaxy S7 smartphones tyder teknik jätte Samsung Electronics är på väg från en tvåårig nedgång på sitt flaggskepp mobila affärer.

Pressas av Apple Inc i premiumprodukter och underskreds av kinesiska rivaler som Huawei i billigare enheter, har Samsungs smartphone vinster och global marknadsandel minskat, påfrestande fart på Sydkoreas mest värdefulla företag.

Men flera mäklarhus på onsdag uppgraderade första kvartalet prognoser för det som fortfarande är världens största smartphone maker, med hänvisning till en stark start för Galaxy S7 och S7 Edge premium telefoner som lanserades tidigare denna månad.

Samsung sannolikt levererades 9,5 miljoner S7 telefoner under första kvartalet, betydligt fler än den ursprungliga uppskattningen på 7 miljoner, Jay Yoo, branschanalytiker på Korea Investment & Securities, skrev i en rapport.

“Det ser ut som säljer in siffror har varit ganska bra och analytiker höjer sina försäljningsprognoser för S7 i år”, konstaterade HDC Asset Management fondförvaltare Park Jung-Hoon.

Företaget driver upp volymen i mitten till lägsta nivå för att skydda marknadsandelar. Start S7 försäljning om en månad tidigare än S6 att dra nytta av Apple inte ha nya produkter ut ännu var också ett bra drag.

Samsung aktier vunnit så mycket som 2,4 procent på onsdag till en 18-veckors högsta.

Beståndet är upp med mer än en femtedel sedan mitten av januari efter en 22 procent glida under de tre föregående månaderna.

De två Galaxy S7 modeller har vunnit bifall för sin eleganta design och återlämnande av funktioner från tidigare modeller som stöd microSD-kort lagring och vattenbeständighet, men analytiker noterade telefoner erbjuder endast inkrementella uppgraderingar och ser inte mycket annorlunda med sina föregångare.

I januari Samsung Electronics rapporterade den lägsta nettovinsten i fyra år som sin smartphone och halvledarkärnverksamheter står inför en avmattning bland försvagar den globala efterfrågan på hemelektronik. Företaget har också antytt en vinst nedgång för första halvåret i år.

För helåret, Samsung tjänade 19,1 biljoner won, ned 19 procent från föregående år. Det var andra året i rad med en nedgång i den årliga nettoresultat efter bolagets resultat nådde en topp på 30.500 miljarder vann 2013.

Samsung har också nyligen tagit steget in betalnings utrymmet med Samsung Pay. På tisdag lanserade Samsung Pay i Kina i förbund med lokal leverantör Union Pay.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Galaxy S7 och S7 Edge, Galaxy S6 Edge Plus, och Galaxy Note 5 stöd tjänsten, med Samsung säger fler enheter kommer att läggas till i framtiden.

Samsung Pay in i en strid i Kina mot rivlas som inkluderar Apple Pay och Huawei Pay.

med AAP

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien