Rapport: Kinesiska användare kommer att sjunka WeChat om den inte längre fri

Värdera en anonym högsta tjänsteman från Kinas departement för industri och informationsteknologi (MIIT), värdepappersmarknaden Weekly rapporterade på torsdagen var det ingen tvekan om WeChat verkligen kommer att börja ta betalt för sina tjänster, men detaljer om hur mycket avgifterna blir diskuteras fortfarande .

MIIT har övervakat WeChat under de senaste veckorna. Den 31 mars, Miao Wei, chef för MIIT, sade departementet såg möjligheten att ha användarna betalar för WeChat och hade bett operatörerna att lämna en serviceplan. Miao lagt regulatorn skulle överväga konsekvenserna för användarna och förhindra att avgifter från att vara alltför hög.

Samtidigt, 90 procent av netizens tillfrågade av Xinhua Net på fredag ​​sade att de skulle slutat använda WeChat om mobila meddelandetjänster app var inte längre fri, enligt en Sina News rapport. De WeChat användarna sade att de skulle tas ut två gånger eftersom de redan skulle ha betalat för trafik användning. Alternativa gratisappar inklusive Weibo och Mi Chat i Kina har liknande funktioner och är goda utbyten.

Erbjuder liknande funktioner till populära gratis meddelandetjänster app WhatsApp, WeChat drivs av Tencent som erbjuder olika funktioner, inklusive röstinspelning, text, ansiktsuttryck, bilder, video, plats, liksom videochatt. Det finns för närvarande över 300 miljoner WeChat användare över hela världen.

Stora kinesiska telekomoperatörer, inklusive China Mobile och China Unicom har protesterat under de senaste månaderna som populariteten av WeChat har allvarligt urholkats deras SMS, MMS och röstsamtal intäkter. Dessa telekomoperatörer förklarar också att den stora användningsområden av WeChat har ätit för mycket resurser som plats enorma tryck på sina nätverk bandbredd.

Men den 2 april, en talesman från Tencent sade företaget “definitivt inte kommer att ta ut slutanvändare grundläggande tjänster”, som verkade som den kinesiska tekniken jätten kommer förmodligen ta upp ansvaret för att betala avgifter till telekomjättarna.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis