Queensland Citec sparade, delade tjänster för att stanna

Den Palaszczuk Regeringen har fortsatt sin push to de-Newmanise Queensland genom skrotning planer på att lägga ut offentliga IT-tjänster.

Det fanns farhågor om nedskärningar när förre liberala National Party regeringen, ledd av Campbell Newman, avslöjade att det skulle avyttra sin IT-tjänster CITEC som en del av en kostnadssänkande enhet.

Men Innovation minister Leeanne Enoch meddelade på onsdagen att CITEC skulle förbli en Queensland statligt ägda informations- och kommunikationsteknik leverantör.

“Beslutet att hålla CITEC i offentlig ägo ger säkerhet för sina 344 heltidsanställda, liksom säkerheten för dess regering och kommersiella kunder”, sade hon.

Enoch sa att hon skulle vara inriktat på att arbeta med CITEC ledning, personal, myndigheter och kommersiella kunder att bygga en framtidssäker affärsmodell.

“Även om det inte blir några förluster av arbetstillfällen vi behöver en strategi för att se till att personalen fortsätter att utöka sin kompetens för att möta förändrade teknik och kundbehov så att de kan leverera ICT-tjänster nu och i framtiden”, sade hon.

Enoch sade betydande omvandlingar hade redan börjat, inklusive datalagring och uppgraderingar skydd som skulle minska de offentliga kostnaderna med mer än $ 12.000.000 över tre år.

Beslutet att lägga ut IT-tjänster i Queensland regeringen togs av dåvarande IT minister Ian Walker 2013, efter en revision av den tidigare federala kassör Peter Costello sade kostnaden för att upprätthålla och fastställa regeringens IT-system skulle uppgå till AU $ 4,7 miljarder .

Vid den tiden var 5.000 statliga IT-jobb inställd läggas ut.

Förra veckan, Anna Bligh medgav att när delstatsregeringen samarbetar med IBM att rulla ut sin nya hälso lönesystem 2010, köpte den fel.

“Den enskilt största misslyckande av projektet var fel runt förvaltningen av programmet och styrning av den,” sade Bligh.

Det fanns ingen riktig klarhet i styrningen. Det fanns en del av regeringen som var ansvarig för hela regeringen IT i en delad tjänsteleverantör modell, och sedan hade vi linjen byrån Queensland hälsa.

“Mellan dessa två byråer fanns det inte en enda ansvars. Så alla var ansvarig, vilket i slutändan betydde ingen var”, sade hon.

Vi fick i princip produkt vi köpte, men vi köpte fel, eller vi köpte en som inte passar för ändamålet.

Återföring av beslutet att lägga ut CITEC ännu ett arv från Newman regeringen att den nuvarande administrationen har antingen skrotas eller planerar att.

Regeringen har redan vänt den liberala National Party: s ändringar i val- donationer lagar, skrotas dess tvär flod buss och tåg tunneln och slutade sin operation väntetiden garanti, bland annat.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

med AAP

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september