Qlik utökar sin plattform som moln störningar vävstolar

Qlik Sense 3.0 kommer i juni, är Qlik Sense Cloud upprampning till bredare användning och Qlik Datamarket vinner mer kraftfulla dataanslutning och data anrikning kapacitet. Dessa var bland de anmärkningsvärda meddelanden på Qlik i maj 2-4 Qonnections händelse i Orlando, Florida.

Qlik har goda skäl för förtroendet som kommer ut ur Qonnections. Kunder som jag talade med nu förstå och acceptera företagets plattform strategi, ser både QlikView och Qlik Sense som här-till-vistelse komponenter i en större ekosystem. I stället för att inför en påtvingad migration till Qlik Sense – företagets nyare, mer visuell och självbetjäning orienterad produkt – kunder litar nu att de kommer att fortsätta att ha alternativ och gott om tid att utveckla sina installationer som de finner lämpligt. Samtidigt tycks de acceptera att merparten av Qlik investering är i Qlik Sense, vilket kommer att se tre uppdateringar per år jämfört med en uppdatering per år för Qlik View.

Bortom plattformen, Qlik gjort tillkännagivanden om sina investeringar i Analytics, data och moln

Analytics: Qlik Sense Enterprise 3.0, som kommer i juni, kommer att leverera visuell sökning och prospekterings kapacitet som syftar till att göra det möjligt för affärsanvändare att hitta nya insikter utan att kräva analytiker att redigera och ändra visualiseringar och data. Uppdateringen lägger smarta funktioner, inklusive automatisk detektering och kartläggning av tids (tidsrelaterad) och geografiska data. Utvecklare kommer få nya integration och visualisering API samt en plugin för Visual Studio.

Data: Qlik meddelade förvärv av partnern Industrial CODEBOX, ett drag som kommer att förvandla det företagets QVSource produkten till ett inbyggt verktyg för att integrera molnbaserade datakällor som SaaS-applikationer och sociala nätverk med Qlik Sense och QlikView. QVSource har mer än 40 färdiga kontakter för populära webbaserade källor inklusive Twitter, Facebook, Microsoft Dynamics CRM och SugarCRM. Qlik meddelade också Qlik Datamarket finansiella data paket, i juni, erbjuder tillståndspliktig uppgifter om aktier, index och företagens ekonomi dras från 35 börser runt om i världen.

Cloud: Qlik introducerade Qlik Sense Cloud förra året med en grundläggande freemium tjänst för personligt bruk. Qlik Sense Cloud Plus, tillsattes i januari och kostar $ 20 per användare per månad, erbjuder säker delning av analyser bland små arbetsgrupper. Qlik Sense Cloud Business, meddelade på Qonnections och utkommer i den andra halvan av detta år, kommer att stödja säker delning av analyser med interna och externa grupper. Det syftar till att avdelningar inom större företag och små och medelstora företag och erbjuds genom månatliga och årskontrakt.

Jag mest imponerad av Qlik datainvesteringar. En grundton demo av en ny Visual Data Preparation verktyg utkommer med juni 3,0 frigivning kom mobiliserande applåder från kunder. Verktyget låter dig ladda upp och utforska datamängder, som visas som visuella bubblor på en gom. datamängder visas automatiskt upp i närheten, och ansluter sig är så enkelt som att inspektera data och dra bubblorna tillsammans.

Den nya data prep gränssnitt riktar tabell kunniga företagsanvändare. Det stoppar kort av munging, mashup och omvandlingskapacitet som erbjuds av Qlik partners såsom Alteryx, Informatica, Paxata och Trifacta, Hjalmar Gislason, Qlik VP data, berättade. Men jag tror Qlik levererar grunderna som är mest efterfrågade.

Coud computing har uppslukat massor av det, men en av de outnyttjade områden av teknik och näringslivet är branschen molnet, med fokus på vertikala industrier och mer specialiserade applikationer.

Jag gillade också den industriella CODEBOX förvärvet en tuck-in avtal som förstärker kraften i den spirande Qlik Datamarket. CODEBOX tillhandahåller data-anslutning och dataanriknings alternativ som bara kommer att se mer användning som data alltmer född i molnet och digitala företag gå mot blandning och tjäna pengar information genom moln datatjänster.

Vad jag mindre imponerad är Qlik metodiska, bottom-up flytta till molnet. Qlik var sent till spelet när det lanserades Qlik Sense Cloud förra året, och strategin är att flytta upp från personlig och arbetsgrupper till avdelningar och SMB senare i år. Qlik Sense Cloud Enterprise Edition kommer inte att dyka upp förrän någon gång under 2017. Qlik Sense Cloud körs på Amazon Web Services, men vi har inte sett någon detalj om hur det skulle kunna få tillgång till AWS datakällor och molntjänster.

Ja, vi håller med Qlik argument att det kommer att vara en hybrid världen under en lång tid framöver. Men i vår forskning och rådgivningsarbete, ser Constellation Research efterfrågan på molnbaserade analysmöjligheter från små och stora företag. Faktum är att vi tror att digital störningar är att föra en tid då de flesta uppgifter som ansågs avgörande kommer nås externt snarare än ägs och förvaltas på lokaler.

SAS går Cloud Men kommer kunderna Följ, SAP satsar på molnet för Analytics, BPC Optimerad för S / 4 HANA, Oracle Data Cloud: Data-as-a-Service differentiator, Qlik lanserar QlikView 12, Qlik Sense Cloud färdplan

Amazon Web Services, Google och Microsoft bygger ut omfattande portföljer av analytisk förmåga kompletterar deras massiva offentliga moln. De vet att få data i molnet är bara det första steget. Nästa steg är att dra nytta av data skala och massiv datorkraft för att utnyttja automation, maskininlärning och artificiell intelligens kapacitet som gradvis kommer att ta lite (men absolut inte alla) av arbetskraften och komplexiteten i förvaltningen och dataanalys. I framtiden (hur nära är inte helt klart), dessa typer av funktioner lovar att förändra våra idéer av användarvänlighet och ändra BI och analys kamp från självbetjäning till smarta molntjänster. Med en grumligare strategi och mer partnering kan Qlik vara täten.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

MyPOV På Qlik framstegs

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

speciell Feaure

 Läsning