Pivotal gör första förvärvet: mobila produkter utvecklare Xtreme Labs

Pivotal har tydligen insett behovet av att stärka sin mobil arm, vilket visar att genom förvärvet Xtreme Labs, ett företag som utvecklar mobila plattformar för några av de största namnen i Fortune 500.

Xtreme Labs teamet bekräftade nyheten på sin webbplats på onsdag.

Baserat i Toronto, är Xtreme Labs ett privat företag som har utvecklat mobila strategier och produkter för den lik av Facebook, American Express, och NCAA Sports.

Men Xtreme är att få mer till bordet än bara en dregla-värdig kundlista. Det ger också gott om mobila utvecklingsverktyg som kommer att kombineras med kombinerad med Pivotal ansökan och datainfrastruktur programvara.

Resultatet blir en mer omfattande, molnbaserad strategi guide vara riktade mot företagskunder.

Xtreme Labs grundare Amar Varma och Sundeep Madra erbjöd lite mer bakgrund och perspektiv på fusionen predikar att “konvergens av mobila, sociala, big data, och moln driver extra förändring i företaget.”

Genom att gå samman med en av de mest välfinansierade och har bra förbindelser “startups” i Silicon Valley och med ekonomiskt stöd från stora aktörer som EMC, VMware och GE, kan vi på ett effektivt sätt leverera det bästa av Big Data, PaaS, infrastruktur, Cloud och naturligtvis, Mobile Services.

Det har varit en upptagen några månader för Pivotal. Den, EMC-gett upphov till projekt lanseras under våren, som en ny plattform-as-a-Service (PaaS) erbjuder för företaget, fast förankrad i öppen källkod.

Helmed av Paul Maritz, tidigare VD för en annan, EMC-bolag, VMware, kärnan idén bakom Pivotal One PaaS är att föra konsument bekant moln funktioner för företaget samtidigt väva samman uppgifter tyger, programmering ramar och stöd för äldre infrastruktur.

Sedan april har Pivotal främst förlitat sig på bransch partnerskap ovanpå EMC och VMware varumärken samtidigt hoppa från en språngbräda.

I juni meddelade General Electric, det var knacka Pivotal att avge sitt nya moln “agnostiker” plattform Industrial Internet för att marknaden genom Pivotal s Hadoop, Cloud Foundry, och i-minne resurser.

IBM följs upp i juli, samarbetar med Pivotal om inrättande av en ny öppen styrmodell för Cloud Foundry samhället.

Paul Maritz förklarar mer varför han lämnade VMware för EMC: s Pivotal Initiative, Pivotal lägga hybrid Platform-as-a-Service för VMware molntjänster, EMC: s Pivotal Initiative lanserar: Nu kommer utförandet del, EMC, VMware tag-team på moln och stora uppgifter med Pivotal Initiative fusion

Inköp av Xtreme Labs representerar ett stort steg för Pivotal som mer än bara en “stor start”, utan snarare att det utvecklas till ett moderbolag och IT-branschen ledare för sin egen.

De finansiella villkoren för affären har inte offentliggjorts, förutom att ange att det var en “kontanttransaktion.” Men AllThingsD rapporterade att Pivotal betalade nära till $ 65.000.000 i kontanter för sin nya enhet.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Mer om Pivotal Initiative

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport