Orion Healths förluster växa som intäktsökningar

Orion Health lyfte sina intäkter med 26 procent under första hälften av dess verksamhetsåret 2016, men också såg sin nettoförlust efter skatt växa till NZ $ 27.000.000.

Ian McCrae Försäljningen uppgick NZ $ 102.000.000 för halvåret avslutades den 30 september, men som Nya Zeeland-baserade Orion bygger om sin teknik som en molntjänst, är en viktig variabel återkommande intäkter. Som ökade från 30 procent till 41 procent av den totala omsättningen under samma period 2015.

Årlig återkommande intäkter ökade till NZ $ 86.000.000.

Orions nettoförlust före skatt var NZ $ 25.000.000, upp från NZ $ 21.000.000 under samma period förra året som den fortsatte att investera i forskning och utveckling. Kontant NZ $ 77.000.000 minskade med NZ $ 18.000.000 under de sex månader.

Nordamerika var en enastående marknad med en 37 procent ökning i intäkter jämfört med samma period föregående år. Företaget säkrade vinner med USA: s försvarsdepartement som en del av ett syndikat och haft nya intäkter från delstaten Oklahoma, provinsen Ontario i Kanada och en stor integrerad klinisk nätverk i Tennessee.

McCrae sade bolagets investeringsanalys garanteras det var redo att dra fördel av övergången till “precision medicin”, en framväxande modell där vården anpassas baserat på fullständig patientinformation.

“Var befolkningens hälsa ledningen är” vem “- definiera vilka patienter är hög risk och behöver särskild uppmärksamhet, är precisions medicin” hur “, som gör det möjligt att fastställa exakta planer för förebyggande och behandling som specifikt kommer att arbeta för en individ,” McCrae sa.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Spark NZ rapporterar NZ $ 370 miljoner nettoresultat,? MYOB växer ERP erbjudande med NZ $ 28.5m Greentree förvärv, NZ Commerce kommissionen undersöker föres Vodafone- sky fusionen

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september