Framväxten av NoSQL och konvergens med relationsdatabaser

Denna gäst post kommer från Matt Allen, Senior Product Marketing Manager, Marklogic

För mer än två decennier, Oracle, IBM och Microsoft relationsdatabaser var de enda konsekventa ledarna i Gartner Magic Quadrant för driftdatabasen Management Systems – och det fanns några andra att konkurrera.

Men som datastrukturer blir mer komplexa och datavolymökningar, traditionella relationsdatabaser är inte längre det enda spelet i stan – och det inkluderar i Enterprise. Organisationer antar nya verksamhets NoSQL databaser för bättre dataintegration. Som sådan innefattar ledarens kvadrant 10 företag, varav hälften är NoSQL-fokuserade företag.

Dagens data ett bredare profil, i termer av form och storlek, än tidigare: det är stor, snabb, komplex, och förändras. Vid de flesta organisationer är data spridda runt en komplex väv av program, dokument och ETL skript. Detta är en viktig drivkraft för störningar, och utgör en fara för silos, motstridiga uppgifter och ökad komplexitet.

Data silos kan kosta organisationer pengar, sakta ner dem, och leda projekt att misslyckas. Idag är 50 till 80 procent av data forskarnas tid precis spenderat gräl data. Och är på grund av problem dataintegration 40 procent av kostnaderna för informationssystem [M. L. Brodie och J. T. Liu. “Kraften och gränserna för relations teknik i en ålder av information ekosystem.”]. Detta förvärrar bara de andra utmaningar som integritet och säkerhet och behovet av att migrera till molnet.

Även relationsdatabasscheman kan formas, så småningom schemat är inställt och oflexibelt att ändras. Å andra sidan, NoSQL dokument databaser är schema-agnostic. De kan hantera data variation i form av JSON eller XML-dokument, och scheman kan utvecklas som data förändras över tiden.

NoSQL leverantörer har ätit i relationsdatabasen marknaden, hjälper organisationer skjul silor över tiden. Det är inte en snabb process för organisationer att övergången av sina betrodda databaser. Det måste finnas flera krav kontrolleras utanför listan, bland annat huruvida NoSQL lösning kan matcha upp till företaget stringens. De flesta NoSQL-databaser är bra på att erbjuda schema flexibilitet och scale-out, men andra funktioner företag såsom säkerhet och transaktionsfunktioner är bara om en färdplan.

Om man tittar på många användningsfall för NoSQL databaser, ser du icke-affärskritisk grejer, massor av analys, snarare än transaktionssystem.

Men det finns motexempel. Till exempel arbetade Marklogic med en väl etablerat företag som stöder en massiv företag dataintegration. Projektet beräknas ta över 40.000 timmars utveckling med traditionell relationsdatabasteknik. Men valde företaget att använda NoSQL för ett dataintegrationsprojekt med över 140 personalrelaterade dataflöden, som främst består av komplexa, strukturerade data såsom löneuppgifter, personalutvärderingar, kampanjer, fördelar uppgifter och mer.

Med vår NoSQL produkt, företaget framgångsrikt slutfört projektet och sätta den i produktion under ett år. Det nya systemet hanterar komplexa data intag och nu förlitar sig på företaget NoSQL teknik till en lägre kostnad jämfört med deras tidigare system som involverade en myriad uppgifter silor.

Linjen mellan NoSQL och relations kommer att fortsätta att suddas ut som relationsdatabasleverantörer arbeta för att införliva NoSQL i sin blandning av produkter. Och NoSQL leverantörer försöker göra sin produkt mer som traditionella relationsdatabaser.

Konvergensen av de två, medan störande, har sporrat en utveckling på dagens marknad. Vi etablerar en ny nivå av fokus för att uppfylla kraven i stora data och en större övergång till digitala metoder för att göra affärer.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

I sin tur, kommer den operativa databas av val i framtiden sannolikt vara en som ger det bästa av två världar – en multi-modell, operativ databas som ger en flexibel datamodell och företagssäkerhet.

Många ledande organisationer inser ankomsten av NoSQL, redan har antagit flera modellstrategi och ser fördelarna med fler alternativ. Som Gartner påstår, “År 2017 kommer alla ledande operativa databashanterare erbjuder flera datamodeller, relations och NoSQL, i en enda plattform.”

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta