Windows 8.1 Update 1: Meh, kommer det att göra antar jag

Microsoft förbereder sätt att släppa sin andra uppdatering för Windows 8 operativsystem nästa månad, men tack vare båda kontakterna inom branschen och en foul upp av Microsoft som gjorde Windows 8.1 Update 1 paket som finns tillgängliga på Windows Update för den som vill ta dem, har jag haft möjlighet att ta detta senaste uppdateringen för en spinn.

Bygg din distributionsstrategi med hjälp av denna 2014 Microsoft-produkt färdplan, Skrivbordet diehard guide till att göra Windows 8 fungerar som Windows 7, Microsoft Enterprise Primer på Dynamics ERP, IT Pro Survival Guide till Windows 7

Om att installera uppdateringen är det klart att Update 1 är ett steg i utvecklingen för Windows 8 arter i motsats till en radikal moderniseras. Det verkar Redmond jätten tror fortfarande att den totala användargränssnittet och användarupplevelse debuterade i Windows 8 är vägen framåt, och att gnälla så småningom kommer att dö ut och folk kommer att ta sin Modern / Metro medicin.

Jag skulle vilja något mer än för Microsoft att ta vad man har lärt sig med Windows 8 och Windows 8.1 och kombinera det med Windows 7 för att ge oss Windows 7.5 – med andra ord, en bättre version av Windows 7 – men det är bara inte kommer att hända.

Jag tänker inte att täcka specifika förändringar rullas ut i Windows 8.1 Update 1. För att du kan kolla in de förändringar, här, men lite har förändrats sedan, den läckta build jag såg tillbaka i början av februari. Summan av kardemumman är att om du gillade Windows 8 och Windows 8.1, och du tillbringade tid att komma till rätta med användargränssnittet och anpassa dina gamla arbetsflöden för att passa det nya systemet är Update 1 kommer att betyda justeringar som arbetsflöde lite, men på hela du fortfarande kommer att gilla plattformen.

Om, å andra sidan, är du som mig och du hittade Windows 8 / Windows 8.1 för att vara en produktivitets sugande svart hål som tvingar dig att halta tillsammans med hjälp av en touch-första användargränssnitt på en stationär eller bärbar systemet – som finns kvar den primära plattform för Windows, och det kommer inte att förändras under en lång tid – sedan Update 1 gör lite eller inget att ändra på det.

Det är därför jag ge Windows 8.1 Update 1 en “meh, kommer det att göra antar jag.”

Det är slags märkligt att de människor som har fått det mesta av förlora i termer av produktivitet och vända ännu en inlärningskurva är de som tog sig tid att använda Windows 8 på det sätt som Microsoft ville att de skulle använda den.

Microsoft fortfarande låta svansen vifta resten av hunden genom att sätta touch-gränssnitt framför tangentbordet och musen. Även om detta är en chansning med kan löna sig i framtiden, gränssnittet, i kombination med en uppfattning om den plattform som är skev mot den negativa, bådar inte gott.

Kasta ovanpå det svaga PC-försäljningen och Windows 8.x kan stå inför en lång uppförsbacke. Men med Windows 9 påstås ungefär ett år ut, det är kanske en kamp att Windows 8.x är förutbestämd att förlora.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick