Volkswagen stängs e-post för BlackBerry arbetare

Volkswagen har gått med på att stänga e-post till arbetstagare med BlackBerry-enheter för att hjälpa balansen mellan arbete och privatliv.

Atos har för avsikt att driva personalen att “inkorg noll” av 2013, BlackBerry-tjänsten fortfarande ned- men du skulle inte veta det från RIM platsen, förbannelse BlackBerry, The bara skjuta mig semester- Bo bunden, glömma två veckor

Om du känner att du är aldrig bortkopplad från ditt arbete och du är sjuk av att blinkande rött ljus på BlackBerry tillkännage ännu en e-post, så finns till hands.

Biltillverkaren har gått med på att sluta skjuta e-post till tyska personal efter arbetstid. E-post kommer att skjutas till arbetstagare BlackBerry-enheter 30 minuter innan de ska börja arbete och slutade 30 minuter efter att de beror på avsluta arbetet.

Flytten nådde efter överenskommelse med representanter arbetskraft kommer att påverka 1,154 organiserade, icke-ledande arbetare vid företagets sex anläggningar i Tyskland. Chefer kommer att hålla emot e-post, inte den härskande inte tillämpas på dem.

Detta initiativ infördes efter en överenskommelse med fackliga representanter i Tyskland. Organiserade arbetstagare reagerade positivt på nyheten. Det följer liknande drag som genomförs av andra företag.

Deutsche Telekom har genomfört en “Smart-Device-Policy” för sina anställda. Denna policy kan arbetare hävdar kommunikation fritid när de är borta från arbetet, i utbyte mot ett löfte om att chefer inte kommer att förvänta sig att läsa e-post under sin fritid.

Atos avsikt att stävja användningen av anställdas e-post och driv personal till Inkorgen noll 2013 för att minska den tid arbetarna spenderar hantera e-post medan hemma. Andra forskare har klagat över att ta emot arbetsrelaterade kommunikationer utanför arbetstid.

Förra året, en polis stämde staden Chicago för arbete av timmar på sin BlackBerry. Sergeant Jeffrey Allen hävdade att hans anslutning till sin arbetsplats via sin BlackBerry innebar att staden Chicago skyldig honom övertid.

Du behöver inte vända din mobiltelefon bort för att få lugn och ro du längtar efter. Vissa enheter kan konfigureras för att stänga av tryckrelaterade anmälan för e-post utanför arbetstid. Enheten kan sedan användas som vanligt för att ta emot andra meddelanden såsom sociala medieinnehåll, texter och telefonsamtal.

Utmaningen som vi huvudet mot bredband utbrändhet “är vi verkligen vill vara frånkopplad alls – eller är det blinkande rött ljus för övertygande att ignorera?

 innehåll

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze