Volkswagen att lansera CarPlay, Android Auto i Europa och USA i år

Tyska auto-maker Volkswagen är lite sent att gå Apples CarPlay och Android Auto tåget, men företaget har meddelat att man kommer att leverera nya fordon med stöd för båda systemen i år.

Audi bunta Apple CarPlay i nya fordon från 2015, Apples CarPlay på vägarna, som drivs av Ferrari, Mercedes för att passa befintliga fordon med Apples CarPlay?

Biltillverkaren är demonstrerar en fullständig flotta av sina fordon på årets CES-mässan i Las Vegas och har använt händelsen att tillkännage sin kommande antagande av både CarPlay och Android Auto.

Stöd för de två plattformarna kommer med sin andra generations “modulära infotainment plattform” dubbade MIB II. I USA kommer det nya infotainmentsystemet kommer med Mirror för första gången, och med att det kommer också att införa CarPlay och Android Auto. Enligt Volkswagen, kommer den att inleda bil Play och Android Auto samtidigt i Europa, men kommer inte att ge Mirror till kontinenten.

Apple har valt Geneva Motor Show för att starta CarPlay, en i bilen system för iOS användare.

Volkswagen är en av de större märkena ännu har valt en smartphone utökad infotainmentsystem. Trots sin nyfunna engagemang, är det fortfarande saknas från Apples CarPlay sida tillverkare stöds men verkar på Android Auto motsvarande.

Tidiga movers på CarPlay front inkluderar Ferrari, Mercedes och Volvo – även Volvo och Mercedes försenade deras utbyggnad till årets. Fellow tyska tillverkaren Audi har lovat modeller med CarPlay anländer senare i år.

För iPhone-ägare som inte är på marknaden för ett nytt fordon, Pioneer förra året släppte sitt sortiment av i-dash-system för amerikanska och europeiska marknaderna som stöder CarPlay.

Volkswagen visar också upp sin Gold R Touch konceptet denna vecka, där infotainment enheten använder kameror för att upptäcka gester och tilldelar betydelse för dem, i syfte att ge användarna möjlighet att styra bildskärmar utan att behöva trycka på skärmen. Tanken bakom tekniken är att minska förarens distraktioner.

Även om det har tagit lite tid för fordonstillverkare att börja rulla ut CarPlay, är Apples lista över CarPlay marknader fortfarande relativt liten, för närvarande bland annat Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Italien, Japan, Mexiko, Sydkorea och Spanien, Schweiz, Storbritannien och USA.

CarPlay

USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Smartphones, USA: s regering: Sluta använda Samsung Galaxy Note 7 just nu, Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod