Vodafone NZ i koncentrations samtal med Sky

Vodafone NZ överväger ett samgående med Sky, har betal-TV-operatören bekräftas efter sina aktier på Nya Zeeland Stock Exchange (NZX) placerades i en handelsstopp på onsdag.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, Chorus vinst stabil på NZ $ 91m på beslut koppar prissättning, Spark NZ rapporterar NZ $ 370 miljoner nettoresultat,? MYOB växer ERP erbjudande med NZ $ 28.5m Greentree förvärv, NZ Commerce kommissionen undersöker föres Vodafone- sky fusionen

“Efter de senaste medier spekulationer, Sky bekräftar att det är i diskussioner med Vodafone Group Plc om en potentiell transaktion som inbegriper en kombination av företagen från Sky och Vodafone Nya Zealand,” Sky sade i ett uttalande till NZX.

Diskussionerna pågår och ofullständiga och kan inte leda till en transaktion inträffar.

Som svar på en begäran om kommentar, enligt Vodafone NZ endast Skys NZX uttalande.

Sky och Vodafone NZ redan erbjuda paketerade erbjudanden i partnerskap, som innebär betal-TV, bredband och telefontjänster.

Sky har behållit Citibank för råd om alternativ för vad analytiker har uppskattat att vara NZ 400.000.000 $ av överskottskapital, en gång Sky utgiftsprogram vindar. Sky TV börsvärde är NZ $ 1,7 miljarder dollar. Dess aktier förra handlas på NZ $ 4,47, efter att ha minskat med 28 procent under det senaste året tack vare ökad konkurrens från videostreamingtjänster Netflix och ljus.

Vodafone NZ förra året rapporterade en NZ 121.000.000 $ förlust FY15, en kraftig ökning från NZ $ 28.000.000 noterats för FY14. Omsättningen minskade också från 2050 miljoner NZ $ till 1960 miljoner NZ $.

Vodafone NZ mobilnät var förra månaden utsågs till bästa i termer av samtalskvaliteten och tydlighet, datahastigheter, latens, och webbläsare prestanda genom P3 Communications, framför rivaler Spark och 2degrees.

Enligt en färsk rapport Nya Zeeland Commerce kommissionen om tillståndet för mobila telekommunikations konkurrens mellan företagskunder, 81 procent av alla affärskunder som svarade rapporterade att “ganska nöjda” med Vodafone NZ tjänster.

Av alla tillfrågade i forskning, 25 procent rankade Vodafone NZ som har den mest tillförlitlig täckning, 24 procent som har den bästa kundservicen, 23 procent som har den bästa prissättning, 29 procent som bäst på bra fakturering och 24 procent som bäst på paketlösningar.

Vodafone NZ förra veckan meddelade också slå på den slutliga cellplatsen i den nyzeeländska regeringens NZ $ 300.000.000 bredbandssatsningen Rural (RBI), efter Vodafone byggt 154 nya landsbygden cellplatser över hela landet i samarbete med Chorus och den federala regeringen.

med AAP

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga