Thodey ändrar fördelningen Telstra ledning

Telstra har gjort ett antal kundfokuserade ledningsförändringar i förberedelse för utrullningen av National Broadband Network (NBN), VD David Thodey tillkännagav idag.

David Thodey (Credit: Luke Hopewell / webbplatsen Australien)

Som nästa steg i Telco s “Project Ny” interna reformer, Telstra försäljning och detaljhandelstjänster arbetskraft kommer från den 1 augusti, kombineras till en enda grupp som kallas Telstra Kundservice och Service.

Telstra konsument och Telstra landsomfattande grupp vd Gordon Ballantyne kommer att leda upp gruppen som den främsta kund officer, med cheferna för Telstras företagande och statliga segment rapporterar till honom.

Telstra marknadsföring kommer att stödja den nya divisionen, och kommer att ledas upp genom Chief Marketing Officer Mark Buckman.

“Vi investerar i en enskild detaljhandelskundinriktade arbetskraft som nu kommer att förenas i en enda lag, som gör det möjligt för oss att arbeta som ett team för att betjäna våra kunder bättre, vinna på marknaden och bli mer effektiva som vi förbereder för National Broadband Network “Thodey sade i ett uttalande.

Telstra grupp vd Stuart Lee, som har varit med företaget i över 40 år, har utsetts att ta över rollen som grupp vd för Telstra Partihandel från att agera grupp MD Glenn Osbourne som tog på jobbet när Nerida Caesar meddelade sin avgång slutet av förra året.

Thodey sade att Lees omfattande erfarenhet av bolaget kommer att gynna Telstra när den rör sig till NBN världen.

“Med enorma erfarenheter från mer än 40 år sedan han gick med i organisationen som kadett ingenjör kommer Stuart säkerställa vår grossistverksamhet fortsätter att vara stark, framgångsrik och fokuserar på att ge våra grossistkunder med enastående produkter och kundservice”, sade han.

Telstra sade att på grund av avtal med NBN Co att hyra ledningar, rör, utbyte utrymme och svart fiber, är NBN Co att bli Telstra Partihandel största kund under 35 år leasingperioden.

Telstra grupp chefsjurist Will Irving tar över posten som Telstra Business vd från Deena Shiff, som kommer att leda upp nya applikationer och Ventures Group inom Telstra.

Telstras Program och Ventures Group kommer att investera och samarbeta med andra företag och myndigheter i spetsen för innovation för att ge en ny serie av digitala tjänster för företag och konsumenter, även inom hälsa och utbildning “, säger Thodey.” Deena har lett vårt mycket framgångsrika rörelsegren eftersom det grundades 2006, och jag har inga tvivel om att hon kommer att föra samma enhet och talang för att denna nya satsning.

Företaget kommer också att skapa en specialiserad cloud computing laget, efter investeringen av en ytterligare $ 800 miljoner-moln meddelade tjänster förra månaden.

Thodey sade att Telco fokus på kunden har burit frukt.

“Vi har gjort betydande framsteg under de senaste två åren, särskilt i de nio månaderna till mars 2011, då mer än en miljon australier återvände till Telstra,” sade Thodey.

Dagens initiativ är ytterligare bevis på att Telstra förändras genom att sätta våra kunder först, bygga nya tillväxtföretag, och förenkla vårt sätt att få saker gjorda.

webbplatsen Australien förstår att inga nedskärningar ingår vid denna punkt som en del av detta meddelande, men är Telstra granska indelningar som de samman och försöker minska dubbel där det förekommer.

Omstruktureringen av ledningen kommer bara en vecka efter Telstra finanschef John Stanhope meddelade sina avsikter att gå i pension i slutet av detta år. Telstra har ännu inte tillkännage vem kommer att lyckas Stanhope i rollen.

Telstra har idag lanserat även en ny nätverksfel sida, där kunderna kan ange deras postnummer och se om det finns ett avbrott i deras område för fasta och mobila tjänster. I händelse av en katastrof, kommer den här tjänsten utökas till att omfatta förort namn sökningar och kommer också att innehålla en karta som markerar drabbade områdena.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata