Taiwanesiska LCD tillverkare skyldig till prissättning

Taiwanesiska tillverkaren liquid crystal display, AU Optronics har befunnits skyldig av en amerikansk jury av prisfastställelse avgifter i konspiration med andra tillverkare. Världens nummer fyra LCD tillverkare står nu inför en högsta bötesbeloppet på US $ 1 miljard dollar, medan två företagsledare också har befunnits skyldiga.

Enligt en Reuters rapport tisdag, amerikanska åklagare anklagade företagsledare att möta mer än 60 gånger på lyxhotell att fastställa priserna på LCD-paneler, en handling som de sade kostar USA ekonomi “miljarder dollar”. Företaget står nu inför den maximala 1 miljard US $ böter noterade amerikanska justitiedepartementet i rapporten.

AU Optronics sa att det skulle överklaga domen och eventuella böter, påstod rapporten.

Två chefer från företaget befanns också skyldig till anklagelserna, men tidigare vd L.J. Chen och en annan verkställande befanns oskyldig. Företaget därefter utfärdade ett uttalande som säger att medan det var “tillfreds” för frikännanden mot chefer, det var “djupt besviken” av fällande dom.

Andra tillverkare, däribland LG Electronics, hade redan erkänt sig skyldig i LCD prisfastställelse undersökning, medan Samsung Electronics skära en tidig del att undvika åtal, tillade Reuters.

En separat webbplats Asien rapporten konstaterades att Samsung betalade ut det mesta av sju tillverkare som valt att lösa tvisten, förgrening ut US $ 240.000.000 av den totala amerikanska $ 553.000.000 bidragit med alla parter. Företagen kommer också att inrätta konkurrensefterlevnadsprogram som en del av den överenskommelsen, medan US $ 501.000.000 skulle gå mot en återbetalning program för konsumenterna, tillade den.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer