Storbritannien nästa generations bredband blir finansiär

Två större uppgraderingar av Storbritanniens bredbandsinfrastruktur har närmat med skapandet av en organisation som kommer att fördela medel för arbetet.

På torsdag, lanserade regeringen Bredbands Delivery UK (BDUK), som kommer att fördela medel till de två stora system: engagemang samhällsomfattande tjänster och nästa generations bredband. Tjänsten engagemang universella kommer att säkerställa alla hushåll har en 2 Mbps anslutning 2012, medan £ 1 miljard nästa generations bredbands fond kommer att komplettera investeringar från den privata sektorn i syfte att erbjuda nästa generations bredbandshastighet till 90 procent av befolkningen 2017.

BDUK omfattar 12 anställda inom avdelningen för näringsliv, innovation och kompetens (BIS), och kommer att informera allmänheten om sitt arbete genom minister och pressmeddelanden. Det kommer att ledas av Adrian Kamellard, chef för information, teknik och förändring för partnerskap Storbritannien, en quango främja partnerskap mellan den offentliga och den privata sektorn.

Vi välkomnar lanseringen av bredbands Leverans Storbritannien som en viktig milstolpe för utbyggnaden av nästa generations accessnät i Storbritannien, “Bredband intressentgruppen chefen Antony Walker berättade webbplatsen Storbritannien på fredag.” Vi ser fram emot att arbeta med dem för att leverera detta ambitiösa projekt och uppmanar dem att arbeta i nära samarbete med industrin för att se till att vi får en effektiv investering i Storbritanniens bredbands framtid.

BDUK är osannolikt att göra några framsteg meddelanden inom de närmaste veckorna, säger BIS, medan den utvecklas “de kommersiella och affärsmodeller för att se till att medlen till på rätt sätt”.

Riksdagsval kan resultera i en förändring av strategi för BDUK, särskilt om £ 1 miljard nästa generations fond skurit av den nya regeringen – de konservativa har ofta förklarade sitt motstånd mot 50p per månad fasta avgift som skulle vara används för att fylla fonden. Men BIS sa att det inte förutse några större förändringar i finansieringsnivån för nästa generations bredband.

Också på torsdag, släppte regeringen en rapport som identifierade ett antal områden i Storbritannien löper risk för ekonomisk och social skada under utbyggnaden av nästa generations bredband.

Rapporten, som kallas En utvärdering och praktisk vägledning om nästa generations accessnät (NGA) risk i Storbritannien, delas landet in 42.000 små geografiska områden. Det identifierade drygt 4000 områden som riskerade att inte få nästa generations bredband och som skulle möta störst inverkan på samhället om de inte får en utbyggnad. Områdena var nästan alla i Devon, Cornwall, Wales, Englands östkust, norra England, Nordirland och de skotska högländerna.

“Det är vad man kan förvänta sig en lantlig känsla, men vad det belyser är att du har områden av social misär som riskerar att inte få fördelarna med NGA [nästa generations bredband],” Ian Adkins, en av de rapportens författare på Analysys Mason, berättade webbplats Storbritannien.

“Fördelarna de kunde miste om är utländska investeringar, integration i generell mening, användning av utbildningstjänster och offentliga tjänster och eventuellt en viss tele”, sade han.

“Dessa områden att bli träffad av landsbygdskaraktär, förlust och kostnaden för utbyggnaden. Du kan lösa utbyggnaden fråga, men det är också en efterfrågan fråga. Ingen åtgärd kommer att lösa alla problem.”

Digital Britain minister Stephen Timms sade i ett uttalande att rapporten “klargör att, utan offentlig intervention kommer vissa landsbygdsområden och mindre välbeställda landsbygdssamhällen vara kvar och inte kan skörda de ekonomiska, hälso- och utbildningsfördelar supersnabbt bredband erbjuder”.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Separat lanserade en lantlig kampanjgrupp på torsdag för att lobba regeringen att övervaka tillhandahållandet av hög kvalitet bredband till den så kallade “sista tredjedelen” av landet: den tredje som är minst ekonomiskt attraktivt för marknadskrafterna. Gruppen, som kallas sista tredjedelen Först bildades av Land Mark och Business Association, flera regionala organ som Digital Dales och gemenskaps Lincs, och tjänsteleverantörer Vtesse Networks och Rutland Telecom.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”