Samsung talar $ 548 man överens om att betala Apple

Trots att komma överens att betala $ 548.000.000 i skadestånd till konkurrera Apple tidigare denna månad, har Samsung vädjat till den amerikanska högsta domstolen i hopp om att välta avgörandet.

De två tech jättar har kämpat över smartphone designelement i domstol sedan 2012, när en jury vid US District Court i norra Kalifornien dömde till förmån för Apple, efter det att båda parter var ute för finansiell återlämnande av upp till $ 2,5 miljarder skadestånd.

På frågan sedan 2012 var konstruktionsegenskaper nu är vardagsmat på smartphones och är bekanta för konsumenterna: En svart, rektangulärt, runt hörn telefon front, ett omgivande kant, känd som “plattan”, och ett rutnät av 16 färgglada ikoner.

Dessa designelement skyddades, vilket föranledde nio personer jury att tilldela Apple alla vinster från försäljningen av smartphones som innehåller dessa funktioner, Samsung advokater sade i sin ansökan.

“Även Samsung föredrar att konkurrera på marknaden, inte i rättssalen, anser företaget att det är viktigt att överklaga ärendet till den amerikanska högsta domstolen på uppdrag av alla amerikanska företag, stora som små, som skulle kunna påverkas om detta prejudikat står “företaget sade i ett e-postsvar till AFP.

I ett gemensamt domstol uttalande tidigare denna månad, bekräftade smartphone rivaler som Samsung skulle december 14, betala Apple $ 548.000.000 tilldelas den i september.

Det visade sig i augusti att Samsung kan överklaga beslutet vid den amerikanska högsta domstolen, efter ett misslyckat försök att bestrida skadestånds räkningen på den amerikanska Federal Circuit Court of Appeals. Samsung trodde att nästan $ 400 miljoner skadorna var orättvist tilldelas.

Vid mottagandet av betalningen, men Apple sa att det skulle dra tillbaka sin begäran om att domstolen ska verkställa domen.

Överenskommelsen kom dock med en nyckel förbehåll, eftersom de två teknikjättarna enades om att fortsätta “att fullfölja befintliga fall i amerikanska domstolar”.

Flera av världens teknikjättar inlämnade trosor stöder Samsung medan målet var i Federal Circuit Court i Silicon Valley, enligt företaget.

Advokater för den sydkoreanska hemelektronik titan hävdade att den massiva utbetalning inte var motiverad, eftersom smartphones “innehåller otaliga andra funktioner som ger dem anmärkningsvärt funktionalitet helt orelaterade till deras konstruktion”.

“Även om den patenterade funktioner bidrog en procent av värdet av Samsungs telefoner, blir Apple 100 procent av Samsungs vinst” överklagandet sagt.

Apple sade till AFP att den står fast vid sin kommentar efter segern rättegången i 2012.

Stämningar mellan Apple och Samsung var mycket mer än patent eller pengar “, säger Apple.” De var om värderingar. Vi applåderar domstol för att hitta Samsung beteende avsiktlig och för att skicka ett högt och tydligt budskap om att stjäla är inte rätt.

I september godkände US District Court en uppgörelse mellan Apple, Google, Intel och Adobe, och över 64.000 nuvarande och tidigare anställda vid tech jättarna.

Domen gjort av domaren Lucy Koh såg slutet av det fyraåriga grupptalan fallet med Koh enas om de fyra konglomerat att betala $ 415.000.000 för att lösa fallet.

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

Under 2011 har Apple, Google, Intel och Adobe anklagas för att konspirera i en hemlig anti-tjuvjakt “informell överenskommelse”, varvid de fyra företag, och andra, i hemlighet överens om att inte stjäla varandras personal.

I augusti, de fyra företagen försökt att reglera grupptalan stämning, men Koh avvisade deras $ 325.000.000 erbjudande, dom det var “för lågt”.

Koh avvisade påstås det erbjudna avräkningsbeloppet på grund av att det var förhållandevis lägre till $ 20 miljoner uppgörelse hon tidigare ordförande omfattar Intuit, Lucasfilm och Pixar.

Vid den tiden trodde Koh en rättvis siffra skulle ha varit $ 380.000.000, notera “övertygande bevis” mot företagen.

med AAP

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna