Salesforce.com är Benioff unplugged: Supervendors suger, Oracle, Zuckerberg som Gates

Salesforce.com Marc Benioff knackade så kallade supervendors, deras långa listor med förvärv och strategi för innovation i en Gartner grundton som gick gränsen mellan en stand-up handling och en pep rally för molnet.

I en intervju med Gartners analytiker, Benioff levererade så många ironier och anekdoter att kontrollen av intervjun var ganska mycket tagna efter ca 7 minuter. Det är underhållning, men Gartners analytiker fick knappt ett ord. Benioff keynote kom en dag efter Salesforce.com chefen strövade runt Gartner konferens i hallarna och pratade med IT chefer (en nd någon annan som ville höra om Chatter). Det var en udda syn med tanke på att de flesta tech VD gör en grundton här och delade så snart som möjligt.

Benioff porträtt stora leverantörer som ett hot mot paradigmskiften och affisch barn för inaktuella tech modeller. Det tog inte lång tid för Benioff att börja med en Oracle analogi. Benioff talade om hur han strövade runt Oracles Openworld konferensen och såg 200 röda kuber för alla företag Larry Ellison förvärvade.

Hyperion har en liten kub. Och BEA. Detta är vad vår bransch har kommit till? 200 röda kuber? Jag gillar röda, men “, sade han. Benioff ifråga visdom leverantörer som försöker erbjuda allt i en stapel.” Vad är nästa? Fler servrar? Fler privata moln som äter upp mer kol?

Den Salesforce.com VD flyttade till skildra sitt företag som mer kundvänlig och ett enklare sätt att leverera IT. “Jag ser min roll som en accelerator och få nivå av energi till vad som kan vara en gammal miljö. Jag menar inte att om Gartner. Det är det. Det är en hel del att blockera och ta itu med. När titt på min roll jag ser för hur vi förändra branschen. Även leverantörer får större de håller paradigm tillbaka “, sade han.

Denna brist på innovation kommer att öppna dörrar för mindre företag. Hur Benioff vet? En stor leverantör gav en gång Salesforce.com starten.

Den enda anledningen till att vi har en verksamhet är att Siebel hade en härdsmälta för de flesta kunder. Det är inte som vi gick in i ett hav av framgång med Siebel kunder. Kunderna drog pluggen och ansluten oss i. Det är inte en isolerad historia. Det handlar om modellen “, sade han.

Andra ironier, smått och gott

Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering

Kollat ​​Oracle Openworld: Vad som väntar

Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt?

? Arbetsdag griper mid-market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion

Benioff hyllade Ray Ozzie, som var en mentor. “Ray Ozzie lämnade Microsoft. Precis typ av förångas. Det hände mycket snabbare än en Microsoft uppgradering. Det är allt jag säger. Jag försöker inte att göra någon punkt. Ozzie uppfann Lotus Notes, var det ett genombrott idé. Det var tänkt innan Mark Zuckerberg var Kan vi lära oss något av detta “,.? fungerar Point arbete ute på den här enheten? “Egentligen ingen Egentligen inte alls..” Nästa $ 1 miljarder SaaS företag? “Cisco är nära och sedan finns det Concur och Success”, säger Benioff,. På Google, sade Benioff “Jag älskar Google Det gör en världsklass jobb på Android De bygger ett stort företag distribution…”, På Facebooks Mark Zuckerberg, är han “nästa Bill Gates.” Vad är det privata molnet? “Programvara”, sade han. “Du är fortfarande kör dina servrar.” Benioff knackade Oracles Openworld och Ellisons söndag kväll grundton. “Vem gör en grundton vid 19:00 på en söndag?” sade Benioff. Han hånade Exabyte rutan den stora X på den, dess storlek och hur det var inte elastisk på något sätt. “Det spelar ingen passerar cloud computing testet.” När det gäller iPad, Benioff var bara en smula entusiastisk. “.. IPad är mest framgångsrika elektronisk apparat någonsin Vår bransch förändras jag kan köra min hela företaget här (han höll upp en iPod touch.”; Vad är framtiden för on-premissen programvaruleverantörer “Good Hur många företag köper stordatorer?.? varje paradigm lever på, men det finns skift och mer värde skapas “, sade han,.? Facebooks IPO” storleken på Facebooks IPO är mer spännande än när Google börsnoterades “, sade han,. Apples börsvärde är större än Microsoft . det är fantastiskt att någon i den här branschen “,. den viktigaste punkten för företagets IT är säkerhet,. Benioff sagt alla på konferensen Gartner skulle få en gratisbiljett till Salesforce.com s Dreamforce konferens.

Stora datamängder, Oracle förvärvar logfire för molnbaserad lagerhantering, Enterprise, Eyeing Oracle Openworld: vad som väntar, Enterprise, Oracle databas 12c R2: Boom, byst eller meh uppgraderingscykeln framåt, Cloud, Arbetsdag hastigt grepp mitten? market fart, syftar till att få mitt Oracle-NetSuite fusion