Singapore e-livsmedelsbutik förpackningar $ 26M i fonder, hyr tidigare Amazon ledn

RedMart har packat i US $ 26.700.000 efter en ny runda av finansiering, som det ser ut att expandera sin verksamhet till andra sydostasiatiska marknader.

Baserat i Singapore, online supermart också officiellt meddelade utnämningen av Colin Bryar som dess COO, drar i den tidigare verkställande av Amazon.com där han var senast vice vd och en gång tjänade som teknisk rådgivare till det amerikanska företaget vd Jeff Bezos.

Bryar s Linkedin-profil säger att han gick RedMart maj 2015 och är ansvarig för start teknik, kommersiella, marknadsföring, drift, katalog, och programledningsfunktioner.

Den senaste omgången av finansiering leddes av sina tidigare investerare inklusive Singapore-baserade onlinespel plattform, Garena Online, Softbank ventures Korea, Visionnaire Ventures, liksom Facebooks grundare Eduardo Saverin, som för närvarande bor i Singapore.

RedMart i juli 2014 höjde US $ 23.000.000 av serie B, som det då sade skulle kunna användas för att bygga ut sin operativa kapacitet och utöka sitt sortiment till att omfatta färska livsmedel. Med den senaste omgången har start totala finansiering toppade US $ 54.000.000 som det ser ut att expandera sin verksamhet till andra marknader i Sydostasien.

RedMart VD Roger Egan inte identifiera vilka länder han inriktning, men sade intäkter växte “ganska snabbt”, rapporterade The Wall Street Journal. Enligt lokala rapporter, sade start den rikta en större serie C finansiering motion senare i år för att stödja sin globala expansion liksom växer sitt produktutbud.

E-groceren levererar för närvarande mer än 16.000 produkter och förbinder sig att leverera beställningar inom kundens valda två timmars tidslucka, eller kommer det att kreditera S $ 5 tillbaka in i kundens konto. Förra månaden presenterade det RedMart Marknads att tillhandahålla en plattform för tredjeparts säljare, inklusive återförsäljare, grossister och distributörer, att inrätta nätbutiker och mixtra sina produkter till start kunder. Vid lanseringen på marknaden erbjuds mer än 5.000 mat, livsmedelsbutiker, och hushållsprodukter från mer än 100 säljare.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard