Retina iPad mini rykte vände bara Nexus 7 i en frusen kalkon

Efter månader av rykten tyder på att Apple inte skulle släppa en “Retina” iPad mini i år, Wall Street Journal publicerade en ny rykte om att företaget verkligen skulle släppa en Retina iPad i Q4 2013 trots allt – en helomvändning.

Varför frågar du? Svaret är faktiskt ganska enkelt. Men först, är lite bakgrunds i ordning.

Apple brukade vara extremt förutsägbara med sina mobila meddelanden hårdvaru

Samsung och Google skulle satsa på Apples urverk liknande schema och släppa nya modeller med nya funktioner som var bättre än Apple är ett par månader senare.

Sedan Apple wised och tappade sin traditionella april och juni schema

Även om iPhone 6 och iPhone 5C fortfarande kan släppa i september, kan Google inte vänta till oktober för att se vad Apple skulle göra med nästa iPad, så det var tvungen att meddela först.

Den 24 juli 2013 meddelade Google efterföljaren till Nexus 7 tablett, med en uppgraderad, 1920 x 1200 pixlar (323 PPI) skärm, ett hopp från 1290 x 800 pixlar (216 PPI) skärm på 2012-modellen. Skärmen har fått höga betyg från kritiker och stjäla sinne aktie från iPad mini (icke-Retina) 1024 x 768 bildpunkter (163 PPI) skärm. Vilket är visserligen anemisk i jämförelse.

Sedan 8 dagar efter Nexus 7 2 visar att det finns en ny rykte (från WSJ, inte mindre) att Apple verkligen skulle släppa en Retina iPad mini i år trots allt. Det är ingen tillfällighet, min vän.

Apple insåg att det stod att förlora miljoner i iPad försäljning till den nya Nexus 7 2 med sin flashiga högupplöst skärm och det läckt Retina iPad mini historia till WSJ att frysa marknaden. Ryktet saktar Nexus 7 2 försäljning till en genomsökning eftersom de flesta intelligenta konsumenter kommer att vänta för Apple tillkännagivande innan du köper en Nexus 7. Särskilt de med iTunes-konton.

Jag är ett stort fan av iPad mini formfaktor och definitivt kände förförd av Googles nya hotness, men jag skulle definitivt vänta en månad eller två för att se vad Cupertino har i rockärmen för september / oktober tidsram.

Du skulle vara galen för att köpa en Nexus 7 2 innan du ser vad Apple har att erbjuda!

Vi är skyldiga att vi förmodligen kommer att se en Retina iPad mini i höst till Google. Jag är säker på att om det inte vore för Nexus 7 2 Apple skulle ha släppa en icke-Retina iPad mini i höst med en blygsam processor och kamera bump gör oss vänta tills 2014 för Retina-version (och bank på det faktum att en stor del av die hards skulle av båda modellerna). Jag skulle satsa mitt hus på den.

iPhones tillkännagavs i juni (2007, 2008, 2009 och 2010), iPads offentliggjordes i april (2010, 2011, och 2012)

IPhone 4 tillkännagavs i januari 2011 och iPhone 5 tillkännagavs i september 2012, iPad Mini och iPad 4 som båda meddelade i oktober 2012

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, rörlighet; $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Konkurrensen är en bra sak som min vän. (Och lycka till Google säljer alla de frysta kalkoner.)

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå