? Parlamentsutskott rekommenderar agenda innovation ses över

Den australiska parlamentarikerkommittén handel och investeringar tillväxt har rekommenderat den federala regeringen granska initiativ som införts som en del av den nationella innovation och vetenskap agenda efter tre års verksamhet för att bestämma dess effektivitet och om programmen bör utvidgas.

Dessutom har kommittén föreslagit innovation och vetenskap Australien – den konstituerande uppdrag att övervaka utbyggnaden av innovationsagendan – identifiera nya branscher där strategisk forskningsinvesteringar kunde göra det möjligt Australien att bli en världsledande.

Australien bör också titta på utländska modeller av universitet och näringsliv samarbete för att bilda sig en egen, sade kommittén.

I sin rapport, sade kommittén syftet med undersöknings Australien framtid i forskning och innovation var att undersöka hur sektorn forskning och innovation bättre kan hjälpa till att övervinna Australiens geografiska, ekonomiska och arbets utmaningar med fokus på kommersialisering, inklusive hur import och export teknik kan underlättas ytterligare.

Även om grunderna för Australien innovationssystem är starka, sade utskottets ordförande Ken O’Dowd nationens av att bygga på sådana grunder har varit blandade.

“Australien effektivitet i att översätta investeringar i forskningssektorn till resultat som har påtagliga sociala och ekonomiska fördelar kan förbättras”, sade han.

Australien nivå forskningssamarbete mellan universitet och företag är bland de lägsta i OECD. En allé av möjlighet till förbättring är utbyte av kunskap och meningsfull information mellan företag och forskningssektorn.

O’Dowd anser att ett ökat samarbete i Australien kan hjälpa företag att utveckla “nya lösningar” till den verkliga världen problem de står inför.

“Forskningssamverkan är också nyckeln till att utveckla de störande, nya-to-the-world teknik som kan ligga till grund för betydande nya företag och branscher”, sade han.

Kommittén fann att i 2015 Australien rankad 10 i världen för innovation ingång men 24 innovations utgång. Enligt en inlaga görs till kommittén CSIRO, Australien ranking 72: Effektivitet innovation – förmågan att omsätta ingångar till utgångar – speglar landets svaghet i att kommersialisera och exportera innovationer det skapar i nya marknadsfärdiga produkter och tjänster.

Utskottet har uppmanat regeringen att inte glömma bort andra delar av innovationspotential, och över sina utländska kommersialiseringsmodeller också.

I december presenterade den federala regeringen sitt AU $ 1,1 miljarder National innovation och vetenskap agenda som omfattade mer än 20 åtgärder inriktade på “Idéer Boom” retorik.

Under de fem månader sedan agenda anlades, har ett antal innovations punkter som redan startade, däribland AU $ 11.000.000 start landningsplats initiativ som hoppas kunna hjälpa australiska företagare föra sina idéer till marknaden genom rubrik utomlands, och AU $ 6.000.000 förskolebarn ELSA initiativ inom ramen för AU $ 110.000.000 investeringar för att främja STEM färdigheter unga australier att förbereda dem för framtidens jobb.

Utskottets undersökning är en av de fyra bläddrar i innovation i Australien: Representanthuset ständiga kommittén för utbildning och sysselsättning är frågande till hur Australiens tertiära systemet kan möta behoven hos en framtida arbetskraften, senaten Miljö och kommunikations Referenser kommittén blicka in i framtiden av Australiens video spelutveckling industrin och representant~~POS=TRUNC huset~~POS=HEADCOMP ständiga utskottet för jordbruk och industri granskar teknikens roll för att öka produktiviteten inom jordbruket.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang